Tarsus’taki 3 büyük projede sona doğru

Güncelleme Tarihi:

Tarsus’taki 3 büyük projede sona doğru
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2023 07:00

Tarsus Belediyesi’nin hayata geçirdiği 3 büyük proje olan Sağlık Yerleşkesi, Kleopatra Kent Meydanı ve 2. Halk Ekmek Fırını’nın çalışmalarının hızla devam ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Tarsus Belediye Başkan Dr. Haluk Bozdoğan yapılacak projelerle ilgili bilgiler verirken, “Söz verdiğimiz üzere koşullar ne olursa olsun her zaman halkımızın yanındayız. Hiç durmaksızın hizmetimizi Tarsus için gerçekleştirmek üzere buradayız. 3 önemli mega projemizin de çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Çok yakında tamamlanıp halkımızın hizmetine sunmanın heyecanını yaşayacağız” şeklinde konuştu. Bu kapsamda, iş sağlığı ve güvenliği, meslek hastalıkları, çevre sağlığı, ana-çocuk sağlığı ve spor sağlığı gibi birçok alanda faaliyet gösterecek Sağlık Yerleşkesi ile bölgede yaşayanların sağlık düzeyini artırmayı ve toplum sağlığına katkı sunmayı amaçlıyor.

YENİ TURİZM ALANI

Çalışmaları devam eden, arkeopark niteliğinde Kent Meydanı olarak değerlendirilen Caminur Mahallesi’nde bulunan alanda ise Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanan projeler kapsamında yürütülen çalışmalarla Tarsuslular, estetik ve sanatsal olarak önemli bir alana sahip olacak. Tarsus Belediyesi tarafından yapımı tamamlanacak taşınmaz kültür varlıklarının sergilenip korunduğu alanı ziyaret edecek olan vatandaşlar, meydanda kentin çok katmanlı tarihsel zenginliğine tanıklık etmenin yanı sıra bilgi alıp vakit geçirmeleri için farklı unsurları da deneyimleyebilecek. Meydanın tamamlanmasıyla aynı zamanda kenti ziyaret eden turistlerin, burada vakit geçirebileceği önemli turizm alanı yaratılmış olacak.

Haberin Devamı

Kemalpaşa Mahallesi’nde yapılan ikinci ekmek fırını projesi de tamamlanma aşamasına geldi. Bu fırın, aylık 2 milyon ekmek üretme kapasitesine sahip olacak ve Tarsus halkının hizmetine sunulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!