TARSİM dünyaya rol model oldu

Güncelleme Tarihi:

TARSİM dünyaya rol model oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2023 07:00

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü ve TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Osman Yıldız, TARSİM’in dünyada rol model olmaya başladığını söyledi.

Haberin Devamı

Türk Cumhuriyetleri’nde ortaklaşa TARSİM benzeri kurumlar kurduklarını belirten Yıldız, “Azerbaycan’da kurduk. Özbekistan ile görüşmelerimiz devam ediyor, orada da bu sistemi kurgulayacağız. Nihai hedef, Türk Teşkilatları Tarım Birliği’ni kurmak” dedi.

Osman Yıldız, TARSİM’in faaliyetleri hakkında da açıklamalar yaptı. İklim değişikliği nedeniyle sel, kuraklık, don, dolu gibi olayların tarımsal faaliyetleri ciddi boyutta etkilediğini, üretimi kısıtlandığını ifade eden Yıldız, şunları söyledi: “Tarımsal faaliyeti sürdüren üreticilerimizin gelir kaybını azaltmak, tarımsal faaliyetlerine bir sonraki dönem devam etmeleri için sigorta kapsamına alıyoruz. Böylece sürdürülebilir bir tarımı ortaya koyuyoruz. Bu şekilde sistemi kurguluyor, büyütmeye çalışıyoruz. Her geçen gün daha da yeni unsurlarla üreticilerimizin, çiftçilerimizin karşısına çıkıyoruz ve gerek bitkisel üretimde gerekse hayvansal üretimde sigortalama mantığını paylaşıyoruz ve onların üretime yönelik kazanımlarını arttırmaya, çoğaltmaya çalışıyoruz.”

 

BAKMADAN GEÇME!