Tablet Seminerler kapandı, Aslanoba'nın ilk kez bir yatırımı battı

Güncelleme Tarihi:

Tablet Seminerler kapandı, Aslanobanın ilk kez bir yatırımı battı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2014 01:04

Eylül 2013'te start verilen 2.5 milyon TL'lik sermayeli eğitim girişimi Tablet Seminerler kapandı. Bugüne kadar 40'a yakın girişime yatırım yapan eski Erikli CEO'su melek yatırımcı Hasan Aslanoba'nın ilk kez yatırım yaptığı bir startup girişimi böylece başarısız oldu. Aslanoba Capital'ın sahibi Hasan Aslanoba, ortakların başka işleri dolayısıyla bu işe odaklanamadığını, Tablet Seminerler'in tamamen online eğitime geçemediği için başarısız olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Tablet Seminerler kapandı, Aslanobanın ilk kez bir yatırımı battı
Türkiye'de melek yatırımcıların sayısı ve yatırım yaptıkları hacim artarken başarı hikayeleriyle birlikte başarısızlık hikayeleri de ortaya çıkıyor. Bu hikayelerden biri de Tablet Seminerler oldu. Eylül 2013'te faaliyete geçen Tablet Seminerler sadece beş ay sonra kapandı.

Eylül 2013'te start verilen M-GEN‘in kurucusu Ufuk Tarhan tarafından tasarlanan ve Emrah Kaya‘nın kurucusu olduğu Youth Holding bünyesinde gelişen Tablet Seminerler'e eski Erikli CEO'su Aslanoba Capital'ın kurucusu melek yatırımcı Hasan Aslanoba 500 bin TL sermaye ile yüzde 20 oranında ortak olmuştu.

Henüz açıklanmamış yeni yatırımlarıyla birlikte Aralık 2012'den beri 40 girişime 37 milyon dolar yatırım yapan Hasan Aslanoba’nın ilk kez bir yatırımı başarısız olmuş oldu.

Haberin Devamı

Toplam 2.5 milyon TL sermayeli Tablet Seminerler internet üzerinden uzmanları tarafından verilmek üzere seminerler listeliyor, kayıt ve ödeme işlemleri de internet üzerinden yapılıyordu. Seminerler ise belirlenen mekanlarda offline olarak gerçekleştiriliyordu.

“GİRİŞİMCİLER BU İŞE ODAKLANAMADI”
Tablet Seminerler'in kapanması ile ilgili konuşan Hasan Aslanoba girişimcilerin başka işleri olduğu için tam odaklama sağlayamadıklarını belirtti. Aslanoba "Seri yatırımcı olmak mümkün ancak seri girişimci olmak pek mümkün olmuyor. Start up girişimcilerin sadece kendi işlerine odaklanması gerekiyor. Bizim Tablet Seminerler’de çıkardığımız ders, tek bir işe odaklanmazsa o işin bir yere varmayacağı şeklinde oldu. Bunu kurucu arkadaşlar da kabul etmiş durumdalar. Zaten kavga gürültü olmadan bu girişimi sonlandırdık. Kendilerine takip yatırımı yapmak ve devam etmek istemediğimi söyledim. Onlar da anlayışla karşıladı" diye konuştu.

ONLINE'A GEÇEMEMESİ SONU OLDU
Tablet Seminerler'de kursların online sergilendiğini ancak seminerin offline yapıldığını belirten Aslanoba "Tamamen online seminer modeline geçebilseydik başarı şansı vardı. Talep fazlaydı ancak yeterli sayıda müşteri elde edemedik. Offline eğitim kolay değil. İnsanlar trafiğin yükünü çekip seminer yerlerine ulaşmak zorunda. Online eğitimin doğru ekiple başarılı olacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

"ONLINE EĞİTİME YATIRIM YAPABİLİRM"
Aralık 2012'den bugüne 40 girişime yatırım yaptığını belirten Aslanoba yaptığı yatırım miktarının da 37 milyon dolara ulaştığını belirtti. "Bizim Tablet Seminerler’de çıkardığımız ders, girişimcilerin tek bir işe odaklanmazsa o işin bir yere varmayacağı şeklinde oldu" diyen Aslanoba Tablet Seminerler deneyiminden sonra tekrar eğitim sektörüne yatırım yapıp yapmayacağı sorusuna "Online eğitimin Türkiye'de gelişebilecek alanlar olduğunu düşünüyorum. Türk girişimcilerin başarıyla yönettiği UDEMY örneği var. Belirli bir ivme almış, düzenli müşteri sayısı olan bir girişim için bu sektörü tekrar düşünebilirim" diye konuştu.

Haberin Devamı

bbalci@hurriyet.com.tr


BAKMADAN GEÇME!