Türkiye’ye 65 milyon Euro’luk yatırım

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’ye 65 milyon Euro’luk yatırım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2024 13:28

Dünya genelinde 56 ülkede, faaliyet gösteren Henkel, Türkiye’de de 60’ıncı yılını geride bıraktı. Şirket son dönemde Türkiye’ye 65 milyon Euro tutarında yatırım gerçekleştirdiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Türkiye’deki faaliyetlerine 1963 yılında İstanbul Gebze’de üretime geçen fabrikasıyla başlayan Türk Henkel son dönemde 65 milyon Euro tutarında yatırım gerçekleştirildiğini açıkladı. Şirketin bugün, yaklaşık 1.000 kişilik ekibiyle, İstanbul’da Gebkim Yapıştırıcı Teknolojileri Fabrikası, Tuzla Yapıştırıcı Teknolojileri ve Saç Bakım Ürünleri Fabrikası ile Ankara Tüketici Markaları Fabrikası olmak üzere, Türkiye’de 3 noktada üretim gerçekleştirdiği belirtildi.

Bu arada şirket global sürdürülebilirlik stratejisi çerçevesinde 2030'a kadar operasyonlarını iklim pozitif hale getirmeyi, 2025'e kadar tüm yönetim seviyelerinde cinsiyet eşitliği sağlamayı, toplum eğitimi programlarını ve gönüllülük faaliyetlerini genişletmeyi ve ambalajları %100 geri dönüştürülebilir ya da yeniden kullanılabilir şekilde tasarlamayı hedeflediğini kamuoyu ile paylaştı.

Haberin Devamı

Şirket ayrıca, İstanbul Tuzla’daki Yapıştırıcı Teknolojileri Fabrikası’nı da karbon nötr hale getirdiğini, bu fabrikanın şu anda Hindistan, Orta Doğu ve Afrika (IMEA) bölgesinde karbon nötr özelliğindeki ilk iki Henkel tesisinden biri olduğunu duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!