İTÜ ve Cargill’den sürdürülebilirlik için daha fazla proje hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

İTÜ ve Cargill’den sürdürülebilirlik için daha fazla proje hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2022 16:53

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Cargill arasında devam eden iş birliği kapsamında gıda güvenliğinden iklim değişikliğine, çevreden bitkisel kökenli doğa dostu ürünlere pek çok başlıkta bilimsel ve teknolojik bakış açısının yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacak daha fazla proje hayata geçirilecek.

Haberin Devamı

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu iş dünyası ile kurdukları bağın her zaman ön planda olduğunu dile getirerek şu ifadeleri kullandı: “İstanbul Teknik Üniversitesi olarak, Ar-Ge faaliyetlerimizde üniversite-sanayi iş birliğini çok önemsiyoruz. Bu anlamıyla, özel sektör veya kamu sektörü olsun, biz İTÜ olarak nasıl bir katma değer üretiriz, öncelikle bu gözle bakmaya gayret ediyoruz. Eğer mesele sürdürülebilirlik gibi önemli bir konuda katkı sunmaksa, bu bizim açımızdan çok daha önemli bir hal alıyor diyebiliriz. Dünyamızın ve ülkemizin geleceği açısından sürdürülebilirliğe katkı sunacak ortaklıklara her zaman kapımız açık.” dedi

Pandemiyle birlikte hızla değişen dünyada artan sorunlar ile mücadele için üniversite-sanayi iş birliğinin artık zorunluluk halini aldığını belirten Cargill Gıda Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Murat Tarakçıoğlu, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda ve Tarım Örgütü’nün geçen yıl yayınladığı rapora atıf yaptı. Tarakçıoğlu, “Bu raporda ortaya konulduğu üzere 2050 yılında dünya nüfusunun 10 milyarı bulması bekleniyor. Bu da 10 milyar insanın beslenmesi demek. Bugün bile 2 milyardan fazla insan güvenilir, besleyici ve yeterli gıdaya düzenli olarak ulaşamıyor” dedi. Tarakçıoğlu, “Kaynak sıkıntısı, çevre sorunları, içinde olduğumuz iklim krizi, bu kadar insanı beslemeyi zorlaştıracak. Bunlarla mücadele ederken yeni sorunlarla da karşılaşıyoruz. Günümüzde yaşanan ve gelecekte bizi bekleyen sorunların iş birliğiyle çözülebileceğine inanıyoruz. Üniversite-sanayi iş birliği de bu noktada çok büyük önem taşıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!