SPK’dan GYO izni aldı

Güncelleme Tarihi:

SPK’dan GYO izni aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2024 07:00

EgeYapı Avrupa Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., halka arz yolunda ilk aşamayı tamamlayarak Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) dönüşüm iznini aldı.

Haberin Devamı

Şirket, portföyündeki projelerle halka arz sürecini 2024 yılı bitmeden tamamlamayı hedefliyor. 2015 yılında temelleri atılan EgeYapı, yurt içi ve yurt dışında konut, ofis, otel, alışveriş merkezi ve eğitim kurumu gibi birçok projenin müteahhitlik ve gayrimenkul geliştirme işlerini gerçekleştirdi. Şirketin bugüne kadar hayata geçirdiği projeleri arasında; BatıŞehir, Cer İstanbul, Kordon İstanbul Projesi ve ÇamlıYaka Konakları yer alıyor. Ayrıca EgeYapı’nın devam eden ModernYaka ve EgeYapı Kekliktepe projeleri bulunuyor. Gelecekte ise İstanbul’da Şile ve Beyoğlu; İzmir’de Urla; Çanakkale Ezine ile Ayvacık’ta Paşaköy ve Ahmetçe; Yalova’da Altınova projesi hayata geçirilmesi planlanıyor.

7 MİLYAR TL YATIRIM

2023-2025 yılları arasında 7 milyar TL yatırım değerinde 7 projeyi tamamlamayı planlayan şirket, bugün sahada 3 bin 500 kişilik, merkezde 113 kişilik ve mühendislik kadrosunda 400 kişilik istihdam sağlıyor. Öte yandan şirket tarafından yapılan açıklamada, EgeYapı bünyesinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdüren Didem Güneş’in, halka arz sürecine başlamasıyla birlikte EgeYapı GYO’ya Genel Müdür olarak atandığı belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!