Son dakika... Türk Telekom'la ilgili flaş gelişme

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Türk Telekomla ilgili flaş gelişme
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2018 14:39

Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası, Türk Telekom'daki yüzde 55 Ojer Telekom hissesini devralması için Rekabet Kurumu'na başvuruldu.

Haberin Devamı

Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası Ojer Telekomunikasyon'a ait Türk Telekom'un yüzde 55 hissesini devralmak için Rekabet Kurumu'na (RK) başvuruda bulundu. Açıklama Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde devralma işlemleri hakkında görüş bildirim sayfasında yer aldı.

Kuruma yapılan başvuru sonrası sitede yapılan açıklamada şöyle denildi: "Ojer Telekomünikasyon A.Ş.'nin Türk Telekomünikasyon A.Ş.'deki yüzde 55 oranındaki paylarının işlem özelinde kurulacak bir ortak girişim şirketi (SPV) aracılığıyla devralınması işlemi..."

Bankalar Türk Telekom hisselerini kuracakları bir ortak girişim şirketi (SPV) aracılığıyla devralacak. Türk Telekom'un yüzde 55 hissesini Ojer Telekomünikasyon'dan kurulacak bir SPV ile devralacak bankalar, SPV'ye 3-4 milyar dolar yeni kredi sağlayacak. SPV'ye sağlanacak yeni kredinin teminatı Türk Telekom hisseleri olacak.

Haberin Devamı

2013'TE KREDİ ALMIŞ GERİ ÖDEYEMEMİŞTİ

Lübnanlı Hariri ailesine ait Saudi Oger'e bağlı olan Ojer Telekomunikasyon 2013 yılında Türk Telekom'da sahip olduğu yüzde 55 hisseyi teminat göstererek 4.75 milyar dolar tutarında kredi almış ancak kredinin taksitlerini geri ödeyememişti.

Bankalar krediyi yeniden yapılandırma müzakerelerinde teminat hisselere el koymayı değerlendiriyorlardı.

ORTAKLIK YAPISI ŞU ŞEKİLDE

Halka açık konumdaki Türk Telekom'un yüzde 55 hissesi Ojer Telekomünikasyon'a, yüzde 25'i Hazine Müsteşarlığı'na, yüzde 6,68'i Varlık Fonu'na ait. Şirket hissesinin yüzde 13,32'si ise borsada işlem görüyor.

BANKALAR TELEKOM KREDİSİ İÇİN ÇÖZÜM BEKLİYOR

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!