Sigorta sektöründen kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Sigorta sektöründen kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sektörün tarihi kitapta toplandı

Koç Allianz Sigorta, sektörün dünü, bugününü anlatan bir kitap hazırladı. ‘‘Cumhuriyet'in 75 yıllık Sigortacısı’’ adını taşıyan bu kitapla, Türkiye'de ilk sigorta uygulamalarının başladığı yıllardan bugüne, sigortacılığın tarihsel gelişimi anlatılıyor. Kitabı Prof. Dr. Haydar Kazgan başkanlığında uzman bir ekip tarafından hazırlandı.

İnter Sigorta 1 yaşında

1997 yılında Nergis Grubu bünyesinde faaliyetine İpek Sigorta adı altında başlayan, daha sonra grupla bağdaşması için adı değiştirilen Inter Sigorta 9 Eylül 1998'de sektördeki 1'inci yılını kutladı. Törene, Inter Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çağlar da, katıldı.

Orkun Grup, İhlas acentesi

Orkun Grup, İhlas Sigorta'nın acentesi oldu. Acentelik sözleşmesi geçtiğimiz günlerde İhlas Sigorta Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ayhan Apak ve Orkun Grup Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karadeniz tarafından imzalandı.

Güneş Sigorta'nın hedefi Avrupa

Güneş Sigorta Genel Müdürü Mehmet Aydoğdu, Güneş Sigorta Bayan Voleybol Takımı'nın yeni sezon açılışına katıldı. Sezonun açılış konuşmasını yapan Genel Müdür ve Spor Kulübü Fahri Başkanı Aydoğdu, Türk Sigorta Sektörü'nü temsil eden tek spor kulubü olmalarının kendilerine büyük bir sorumluluk yüklediğini söyledi. Aydoğdu, Güneş Sigorta'nın bu sezon Avrupa şampiyonluğunu amaçladığını belirtti.

Bayındır'da görev değişikliği

Bayındır Sigorta'nın Teknik Birimler ve Hasar Servisi'nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı'na Sema Tekutlu atandı. 1989 yılında Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü'nü tamamlayan Bulutlu, daha önce Merkez Sigorta'da Hasar Müdür Yardımcılığı, Universal Sigorta'da Hasar Grup Müdürü olarak görev yapmıştı.

Şeker'de üst düzey atama

Şeker Sigorta yeni atamalarla yönetici kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. 1988 yılından beri Halk Sigorta'da çalışan ve 1988-98 yılları arasında Halk Sigorta Acenteler ve Denetim Grup Başkanı olarak görev yapan Timur Erdemli, Şeker Sigorta'da genel müdür yardımcılığına getirildi. Erdemli, sektörde 34 yıllık bir deneyime sahip bulunuyor.

Magdeburger el değiştirdi

Türk sigorta sektöründe 154 yıldır faaliyet gösteren Magdeburger Sigorta A.Ş. el değiştirdi. Yapılan açıklamaya göre, Alman Varsicherline A.G. şirketine ait Magdeburger'in yüzde 80 hissesinin Koç-Alianz Sigorta, yüzde 20 hissesinin de Koç-Alianz Hayat Sigorta Şirketi'ne devredilmesi kararlaştırıldı. Yeni yapılanmayla birlikte, şirketin 500 milyar lira olan ödenmiş sermayesinin 1.6 trilyon liraya yükseltilmesi de kararlaştırıldı.

Sanko Sigorta, ISO 9001'e start verdi

SANKO Sigorta, Kalite Güvence Sisteminin kurulması ve TS.EN.ISO 9001 Kalite Belgesi alınmasına yönelik çalışmalarına başladı. Bu kapsamdaki çalışmalırı Yöndes Danışmanlık Firmasının desteği ile sürdürecek olan Sanko Sigorta'da Kalite Sistemi Yönetim Temsilciliğine Ayşen Işıl atandı. Ayşen Işıl, 1999 yılı içinde belgelendirme amacıyla Türk Standartları Enstitüsü'ne müracaat edileceğini söyledi.

Cemile Sultan'a Başak güvencesi

İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı'na ait Cemile Sultan Korusu Tesisleri Başak Sigorta tarafından sigortalandı. Yangın sigortası, ek teminatları ve Hırsızlık sigortası kapsamında 751 milyar lira bedel üzerinden sigortalanan Cemile Sultan Korusu Tesisleri bir yıl boyunca Başak Sigorta’nın güvencesi altında olacak.

Sporcular, Commercial Union Hayat'ta buluştu

Spor dünyasından Commercial Union Hayat'ı tercih edenler grubuna Trabzonsporlu Feti ile Fenerbahçeli Saffet de katıldı. Feti Okuroğlu, eşi ve kendisi için, tasarruf ve hayat teminatlarını kapsayan Uniflex ve emeklilik sigortaları yaptırdı. Saffet Akbaş ise uluslararası sağlık planı ile eşi, çocukları ve kendisini 1 yıl boyunca güvence altına aldı.

AGF Garanti'den sinemalara teminat

Türkiye genelinde 49 salonu bulunan AFM Sinema Group, AGF Garanti Sigorta'yı seçti. AGF Garanti Acentesi Çağlayan Sigorta tarafından sigortalanan AFM Sinema Group, 1992’de AFM Sinemaları adı altında 2 salona sahipti. Bugün ise Türkiye'deki 222 sinema salonunun 49'u AFM Sinema Group tarafından işletiliyor.

EGS'den ‘‘Yıldırım Servis’’ hizmeti

EGS Sigorta, KaskoPlus Oto Paket Sigorta poliçesi ile birlikte ‘‘Yıldırım Servis’’ hizmeti de veriyor. 365 gün 24 saat hem yurt içi hem de yurtdışında hizmet veren ‘‘Yıldırım Servis’’e 212-233 93 62 nolu telefonla ulaşılabiliyor. Yıldırım Servis hizmeti arasında otomobil kiralama, çekici, otel, ambulans, acil yardım, yurt dışında sağlık hizmetleri bulunuyor.

Halk Sigorta'dan 5 kısa metrajlı film

Cumhuriyet'in 75'inci yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde ‘‘3 Kuşak Cumhuriyet Sergisi’’ kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Halk Sigorta'nın prodüksiyonunu üstlendiği ‘‘Cumhuriyet'in İlk 5 Kadını’’ adlı 5 kısa metrajlı film Topkapı Sarayı, tarihi Darphane binası içinde gösterildi. Bu 5 film Halide Efip, Satı Kadın, Keriman Halis, Semiha Berksoy ve Sabiha Gökçen'in hayatlarını konu alıyor.

Bayındır Hayat'la Bayındırbank elele

Bayındır Hayat Sigorta ve Bayındırbank, kardeş kuruluşlar olarak pazarlama avantajlarını birleştirmek amacıyla çeşitli ortak çalışmalara başladılar. Bu çalışmalar çerçevesinde hayat ve sağlık sigortası ürünleri Bayındırbank şubelerinde de pazarlanmaya başlanacak. Bayındır Hayat Sigorta yetkili acentesi olan Bayındırbank, şubelerdeki pazarlama elemanlarına eğitim semineri düzenledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!