Seninle daha çok selfIe çekeriz

Güncelleme Tarihi:

Seninle daha çok  selfIe çekeriz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2016 20:28

Apple’ın dizüstü bilgisayar modellerinde 25’inci yılını kutladığı ve yeni MacBook Pro modellerini tanıttığı toplantıda ikinci kez şirketin CEO’su Tim Cook ile bir araya geldik. Kendisiyle ikinci kez selfie çektirdiğimizi söylediğimiz Cook, “Bu gidişle seninle daha çok selfi’emiz olur” dedi.

Haberin Devamı

TEKNOLOJİ devi Apple, üst segmentte yer alan dizüstü modeli MacBook Pro modellerini yeniledi. Klavye üzerindeki dokunmatik mini OLED ekran ‘Touch

Seninle daha çok  selfIe çekeriz

Bar’ başta olmak üzere diğer yeni özellikleriyle beğenileri toplayan MacBook Pro’nun tanıtımı Apple CEO’su Tim Cook tarafından yapıldı. Tim Cook ile toplantıdan sonra yeni ürünlerin kullanılabilmesini sağlayan alanda bir araya gelme fırsatı yakaladık. Yoğun ilgiyle karşılaşan Tim Cook, selfie teklifimizi geri çevirmedi. Kendisiyle çektiğimiz ikinci selfie olduğunu söylediğimizde Cook gülümseyerek, “Bu gidişle seninle daha çok selfi’emiz olur” diyerek hem yeni modellerin sinyalini, hem de Türkiye pazarına verdikleri önemi ortaya koydu.

Haberin Devamı

TAM 25 YIL OLDU

Lansmanda tanıtılan MacBook Pro’nun Apple için diğer bir önemli yanı ise şirketin, PowerBook 150 modeliyle başlayan dizüstü bilgisayarlar serüveninde 25’inci yılını kutlaması. 2016 yılının dizüstü bilgisayar segmentinde Apple için çok önemli bir yıl olduğunu ifade eden Tim Cook, “25 yıldan beri dizüstü bilgisayarların ne olması ve ne yapması gerektiğini tanımlıyoruz. Yeni MacBook Pro modeli de bu stratejimizi bir kez daha gösteriyor” dedi. Bu sözlerden sonra yeni MacBook Pro modelini tanıtan Cook, sözü başkan yardımcısı Philip Schiller’a verdi. Schiller’ın detaylı olarak anlattığı özelliklerin başında ‘Touch Bar’ özelliği yer alıyor. Dizüstü bilgisayar klavyelerinin en üst sıradaki tuşlarının yerine ince uzun bir OLED ekran yapıldı. 

TÜM İHTİYAÇLAR

“Yeni kişiselleştirilebilir bir alan yarattık. Kullanıcıların neye ihtiyacı varsa Touch Bar’da olacak” diyen Schiller, “Bir fotoğrafı düzenlerken, tüm kısayollar ekrana gelecek. Kesme, renk ve filtre ayarlarına tek tuşla ulaşılabilecek. E-posta yazarken, tıpkı iPhone ve iPad’lerde olduğu gibi kelime tahminleri, yanıtlama ve iletme seçenekleri Touch Bar’da yer alacak. Font ve renk seçimi bu ekrana gelecek” diye konuştu. FaceTime aramalarının artık ekranın sağ üst köşesi yerine Touch Bar’dan yanıtlanabileceğini de gösteren Schiller’ın diğer şirketler de kendi uygulamaları için bu alanı özelleştirebileceğini ifade etti. Microsoft Office’in ‘Excel’ uygulamasında Touch Bar’a tek bir dokunuş yaparak tablo oluşturabilecek. ‘Photoshop’ uygulamasında çizim araçları arasında kolaylıkla geçiş yapılabilirken, müzikle uğraşanlar ‘Djay’ uygulamasında ses efektlerine Touch Bar ile ulaşabilecek.

Haberin Devamı

TERMAL SOĞUTMA

İLERİ düzey termal soğutma yapısına kavuşan MacBook Pro’lar 3 farklı modele sahip. 13 inç ve 15 inçlik Touch Bar’lı modellerin yanı sıra 13 inç Touch Bar olmayan bir model de tüketicilere sunuluyor. Touch Bar olmayan 13 inçlik model, 256 GB depolama kapasitesi, 2.0 GHz çift çekirdekli Intel Core i5 işlemci ve 8 GB ram ile sunuluyor. Touch Bar’lı modeller ise iki farklı donanımla satışa çıktı. 13 inçlik Touch Bar’lı model, 2.9 GHz çift çekirdekli Intel Core i5 işlemci, 8 GB ram, Intel Iris ekran kartıyla gelecek. İsteğe bağlı olarak depolama kapasitesi değiştirilebilecek. 15 inçlik Touch Bar’lı modeller ise 2.6 GHz dört çekirdekli Intel Core i7 veya 2.7 GHz dört çekirdekli Intel Core i7 işlemci arasında seçim yapılabilecek. Bu modellerde 16 GB ram yer alıyor.
acan@hurriyet.com.tr


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!