Sektör liderleri bu zirvede buluştu

Güncelleme Tarihi:

Sektör liderleri bu zirvede buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 16:41

Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi tarafından düzenlenen ‘Kurumiçi Girişimcilik Konferansı’nın bu yıl 4’üncüsü yapıldı. Sektörlerin liderlerini buluşturan ve Türkiye’de bu konudaki ilk etkinlik olan konferansta, sektörlerinde lider kurumlardan üst düzey temsilciler; yaptıkları yeniliklerle şirketlerine rekabet avantajı sağlayan uygulamaları, yön gösterici deneyimlerini ve mevcut stratejileri sorgulatacak yeni trendleri katılımcılara aktardılar.

Haberin Devamı

4’üncü Kurumiçi Girişimcilik Konferansı’na bu yıl 100’e yakın şirket katıldı. Konferansta bu yıl ‘Kurumlarda Girişimcilik Dönüşümü’ konusu ele alındı. Konferansın açılış konuşmasını General Electric Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy, kapanış konuşmasını da Fiba Holding ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin yaptı.

Konferansa; Boyner Grup Başkan Yardımcısı İdil Türkmenoğlu, Otokoç Genel Müdürü Görgün Özdemir, Eureko Sigorta Bilgi Teknolojileri ve Dijital Kanallar Genel Müdür Yardımcısı İlker Arabacı, Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Dr. Soner Canko, Multinet Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Başev, İNG Bank Türkiye CIO’su Bahadır Şamlı, Startups.Watch Kurucusu Serkan Ünsal ve Vestel  Ventures Genel Müdürü Metin Salt konuşmacı olarak katıldı.

Haberin Devamı

“GİRİŞİMCİ VE YENİLİKÇİ ÜNİVERSİTEYİZ”

Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde son beş yıldır ilk 10’da ve vakıf üniversiteleri arasında 4. sırada olan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk konferans ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Yenilikçi ve girişimci vizyonumuz doğrultusunda, Türkiye’de bu konudaki ilk etkinlik olan ve bu yıl 4.sü yapılan ‘Kurumiçi Girişimcilik Konferansı’nı bünyemizdeki Girişimcilik Merkezimizle düzenlemekten gurur duyuyoruz.

Merkezimiz, 2008 yılında kurulduğu günden bu yana yeni girişimcilere, girişimcilik yapmak isteyen öğrencilere, iş geliştirmek isteyen KOBİ’lere, Kadın Girişimci ve Aile Şirketlerine eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermektedir. 2011 senesinde Özyeğin Üniversitesi bünyesinde kurulan Girişim Fabrikası ile de inkübasyon/hızlandırma desteği sağlanmaktadır.

Türkiye’de girişimcilik alanında öncülük eden ve birçok faaliyete imza atmış merkezimiz Kurumiçi Girişimcilik Kavramını etkili bir şekilde anlatmaya çalışarak hem firmalara hem de girişimcilik eko sistemine Kurumiçi girişimcilik eğitimleri ve Kurumiçi girişimci buluşmaları organize ederek öncülük etmektedir. Yenilikçi, girişimci yaklaşımımızla örtüşen bu örnek etkinlikle, kurumiçi girişimciliğin önemini anlatarak ve teşvik ederek ekonomik ve toplumsal fayda sağlamayı hedefliyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!