Savaş turizmi de etkiledi... Satışlar yüzde 50 düştü

Güncelleme Tarihi:

Savaş turizmi de etkiledi... Satışlar yüzde 50 düştü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2023 07:00

İsrail ve Hamas arasındaki çatışma Mısır başta olmak üzere bölgedeki turizmi de etkiledi. Turizmciler savaşın etkilerini hissettiklerini ve şu an bir belirsizlik yaşadıklarını belirtti. Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, “Savaş başladığından beri satışlarımız net yüzde 50 düştü” dedi.

Haberin Devamı

SCHENGEN vizesi almak zorlaştıkça turizm tercihlerinde vizesiz ülkeleri tercih eden seyahatseverlerin gözde destinasyonu Mısır, İsrail-Hamas çatışmalarının etkisiyle iptaller yaşıyor. Özellikle bu yıl fiyat avantajından dolayı Mısır’a Türkiye’den yoğun talep oluşmuştu. Ancak Gazze saldırıları endişeleri artırdı, turlar iptal edilmeye başlandı.

Savaş turizmi de etkiledi... Satışlar yüzde 50 düştü

Turizmciler şu anda tam bir belirsizlik yaşandığını belirtirken, Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, “Şu dönem normal şartlarda en çok Mısır turu sattığımız dönemdi. Ama savaş başladığından beri satışlarımız net yüzde 50 düştü. Eğer savaş uzun sürerse turlarımız yarı yarıya azalacak” dedi.

Haberin Devamı

Onaran şimdilik her hafta Mısır’a birkaç grubun gittiğini de sözlerine ekleyerek, “Bir durum olursa bile misafirlerimizin güvenli bir şekilde her zaman geri dönüşlerini sağlayabilecek güçteyiz” ifadelerini kullandı.

Savaş turizmi de etkiledi... Satışlar yüzde 50 düştü
Ali Onaran

SAVAŞIN SEYRİ ÖNEMLİ

Çatışmaların turizme etkileri hakkında Hürriyet’e değerlendirmelerde bulunan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkan Danışmanı ve Passo Turizm Genel Müdürü Hamit Kuk ise seyahatseverlerin tipik bir savaş tepkisi verdiğini dile getirdi. Satışların düştüğünü, bu düşüşleri ekonomik sebeplere ve sezon sonu olmasına da bağlamak gerektiğini vurgulayan Kuk, “İptaller şimdilik çok fazla değil ama satışlarda bir azalma görülüyor. Savaşın seyri çok önemli. Diğer bölgelere sıçramazsa önümüzdeki sene normal turizm sezonumuzu yaşarız. Lübnan, Suriye ve İran’a kadar çatışma uzarsa turizm olumsuz etkilenir” diye konuştu.

Savaş turizmi de etkiledi... Satışlar yüzde 50 düştü
Hamit Kuk

YARI YARIYA DÜŞÜŞ

Haberin Devamı

Passo Turizm Genel Müdürü Hamit Kuk, İsrail ve Lübnan pazarından Antalya’ya yönelik turizmin de çatışmalardan etkilendiğini söyledi. Giden uçakların yarı yarıya boş geldiğini söyleyen Kuk, “Bu hafta ise bazı uçuşlar iptal oldu. Bir daralma var. Kritik tarih 1 Nisan ve sonrası” bilgisini verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!