Sabancı’dan yılın ilk yarısında 19.4 milyar konsolide net kâr

Güncelleme Tarihi:

Sabancı’dan yılın ilk yarısında 19.4 milyar konsolide net kâr
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2023 07:00

Sabancı Holding, 2023 yılının ilk yarısına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Yılın ilk 6 aylık döneminde kombine satışlarını yüzde 61 artışla 265.8 milyar TL seviyesine yükselten Sabancı Holding’in konsolide net kârı ise 19.4 milyar TL oldu.

Haberin Devamı

Özkaynak kârlılığında iyileşme ve güçlü nakit yaratımı sayesinde bilanço yapısını kuvvetlendirmeyi sürdüren Sabancı Holding, faaliyet kârı içerisinde döviz gelirlerinin payını yüzde 30 seviyesine ulaştırırken, ‘yeni ekonomi’ odaklı küresel büyüme stratejisi kapsamında da yatırımlarına kararlılıkla devam etti.

YENİ EKONOMİ ADIMLARI

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, “2022 yılında yatırımlarımızı ikiye katladık. Banka dışı yatırımlarımızın yüzde 25’lik bölümünü mevcut iş kollarımıza yönlendiriyor; yüzde 75’ini ise ‘yeni ekonomi’ olarak adlandırdığımız enerji ve iklim teknolojileri, ileri malzeme teknolojileri ve dijital teknolojiler alanlarında hayata geçiriyoruz. Sürdürülebilirlik ekonomisini, değer odaklı ekosistemleri güçlendirecek, tüm paydaşlarımıza kalıcı fayda sağlayacak çok önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Bu kapsamda, sürdürülebilirlikle bağlantılı yatırımlarımızı 2027 sonuna kadar 5 milyar dolara ulaştırmayı hedefliyoruz. 2022’de bir önceki yıla kıyasla yüzde 30 daha fazla yenilenebilir elektrik ürettik. Türkiye’de önümüzdeki 4 yılda yapılacak yaklaşık her üç rüzgâr ve güneş santral yatırımından birini Enerjisa Üretim olarak hayata geçireceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!