RTÜK üyelerine şok SMS

Güncelleme Tarihi:

RTÜK üyelerine şok SMS
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2013 00:59

Gıda takviyelerini "Her derde deva mucize ilaçlar" gibi yanıltıcı şekilde pazarlayanlar RTÜK üyelerine de SMS attı. Üstelik SMS'ler üst kurul toplantısı sırasında geldi.

Haberin Devamı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Vekili Hasan Tahsin Fendoğlu, gıda takviyelerini, "Her derde deva mucize ilaçlar" gibi yanıltıcı şekilde pazarlayanların, üst kurul toplantısı sırasında kendilerine bile kısa mesaj gönderdiklerini belirterek, "Biz üst kurulda onların halkı yanıltmak için yaptıkları yayınlara ve reklamlara müeyyide uygulanmasını görüşürken bu kişiler ve kuruluşlar, bize de kısa mesaj atarak ürünlerini pazarlamaya çalışıyor" dedi.

Fendoğlu, “Gıda takviyelerinin halkı yanıltıcı ve sağlığa aykırı tanıtımlarıyla mücadelede, RTÜK bir süredir Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Gümrük ve Ticaret, Sağlık, İçişleri, Ekonomi ve Maliye Bakanlıklarıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu nezdinde çalışmalar yürütüyordu. Bu kanunla birlikte sorunun çözümünde önemli bir aşama kaydedildi. Son 3 yılda radyo ve televizyonlar hakkında, gıda takviyelerini ilaç gibi tanıttıkları ve gizli reklam yaptıkları gerekçesiyle 2 binden fazla müeyyide kararı verdik. RTÜK cezalarının yüzde 77'sini gıda takviyelerinin yanıltıcı ve gizli reklamlarına ilişkin yayınlar oluşturuyor" diye konuştu

Haberin Devamı

Fendoğlu, söz konusu ürünler için özellikle kurdurulan kanallar olduğuna dikkati çekerek, satışı yapılan sağlığa zararlı bu ürünleri alan ve dolandırılan bazı vatandaşların ise utandıkları için şikayet edemediklerini, mağduriyet sayısının daha fazla olabileceğini bildirdi.

RTÜK'ün mücadelesi sonuç getirdi

Kurumun mesaisinin büyük bir bölümünü bu reklam ve programlar için harcadığını dile getiren Fendoğlu, "Biz Üst Kurul'da onların halkı yanıltmak için yaptıkları yayınlara ve reklamlara müeyyide uygulanmasını görüşürken bu kişiler ve kuruluşlar bize de kısa mesaj atarak ürünlerini pazarlamaya çalışıyor. Mesajları birbirimize gösteriyor ve mücadelemizi daha da artırıyorduk" dedi.

BAKMADAN GEÇME!