Re-Pie Portföy’den turizme 250 milyon dolarlık yatırım

Güncelleme Tarihi:

Re-Pie Portföy’den turizme 250 milyon dolarlık yatırım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2024 07:00

Alternatif portföy yönetim şirketi Re-Pie Portföy, yeni bir yatırımı hayata geçireceğini duyurdu. Şirketin yeni fonu Artnouve Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (GSYF), Bodrum’da sürdürülebilirlik odaklı yaşam alanı kuracak. Ultra lüks otel markası Aman’ın Bodrum’daki Amanruya otelini satın alan Artnouve GSYF’nin ilk projesi, otelle birlikte Bodrum-Demirbükü’nde toplam 400 dönüm üzerinde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Söz konusu yatırıma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Re-Pie Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Emre Çamlıbel, “BES fonları, bireysel ve tüzel yatırımcıların katılımıyla 250 milyon dolar kaynakla kurduğumuz Türkiye’nin en büyük girişim sermayesi yatırım fonu Artnouve GSYF’nin ilk yatırımı olan bu proje, Bodrum Demirbükü’nde 400 dönümlük geniş bir arsa üzerinde gerçekleşecek” dedi.

‘BODRUM SADECE TATİL BELDESİ DEĞİL’

“Akdeniz havzası, dünyanın en zenginlerinin tatillerini geçirdiği bölge olarak öne çıkıyor. Burada da Fransa’nın St Tropez’si ve İtalya’nın Garda’sı gibi marka olmuş şehirler, bölgeler var. Ülkemizde de Bodrum bu merkezlerden biri” diyen Emre Çamlıbel, “Bodrum geçtiğimiz yıllarda çok büyük bir dönüşümden geçti. Artık sadece bir tatil beldesi değil, yıl boyunca yaşayan bir nüfusa ev sahipliği yapan bir çekim merkezi” diye konuştu. Bodrum’un turistik bakımdan da hızlı bir gelişim gösterdiğini ifade eden Çamlıbel, “Bu gelişimde Bodrum’un doğal güzelliği ve ikliminin yanı sıra, sunduğu kültürel derinlik, koylarının sağladığı mahremiyet, canlı eğlence hayatı, havaalanı ve marinası sayesinde uluslararası erişimin kolaylığı önemli rol oynadı. Fonumuz bu çizgiyi sürdürülebilirlik odaklı devam ettirecek” ifadelerine yer verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!