Projesi olanı yatırımcılarla buluşturuyor

Güncelleme Tarihi:

Projesi olanı yatırımcılarla buluşturuyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 00:05

Türkiye’de girişimcilerin yatırımcılara ulaşma süresini kısaltmayı hedefleyen “Startup Anatolia” ilk etkinliğini 4 Mayıs’ta Konya’da düzenledi. Startup Anatolia kurucularından Kutup Bıçakcı, “Yatırımcı ve girişimciyi buluşturmak çok önemli. Yatırımcı ve girişimci arasındaki yolları kısaltmak çok önemli” dedi.

Haberin Devamı

Girişimcilere destek olmak ve yatırımcılarla buluşmasını sağlamak için harekete geçen gençler, “Startup Anatolia Konya” etkinliğinde bir araya geldi. 4 Mayıs’ta Konya’da yapılan etkinlikte, geleceğin yatırım şekilleri konuşuldu. 46 üniversiteden katılımın sağlandığı zirvede, Yenibirlider Derneği Kurucusu Cem Garih, Esas Holding Angel Investor Fethi Kamışlı, Hiziliceviri.com Kurucusu Serkan Haşlak, ThinkNeuro Marketing CEO’su Yener Girişken, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Bayram Sade ve bir çok lider panelde yer aldı.

‘KENDİN OL’ MESAJI
Startup Anatolia’nın gönüllülük esasına dayalı olduğunu dile getiren Startup Anatolia kurucularından Kutup Bıçakcı, şu değerlendirmeyi yaptı: “Katılımcılarına birebir iletişimi sunan Anatolia, iş planı ve 11 dalda startup eğitimlerinde katılımcısının takımı oluyor. Girişimci psikolojisini de düşünen Anatolia, önemli isimler ile destek veriyor. Eğlenirken öğrenme metodu ile ‘Kendin Ol’ mesajını yansıtan Startup Anatolia panelleri, girişimi olan, olmayan, bilen, bilmeyen herkesi gönüllülük ile bir araya topluyor. Yatırımcı ve mentorları ile birebir iletişimi sağlayan Anatolia, kar amacı gütmeyen bir sisteme sahip. Geniş paylaşım ağları oluşturan, sahada uygulamaları çok çeşitli yönetebilen, kuluçka döneminin tüm aşamalarını yakından takip eden bir sistem ile farklılık yatıyor. Bir konferans veya panelden ziyade, birebir ‘biz’ olabilme samimiyeti ile yola çıkan Startup Anatolia, taze düşünceleri eyleme dönüştürmeyi hedefliyor.”

ANADOLU’YU GEZECEK
Yatırımcı, mentor ve girişimci arasındaki yolları kısalttıklarını anlatan Kutup Bıçakcı, şöyle konuştu: “En hızlı süreçleri izliyoruz. ‘The Best Startup in its Field’ sloganı ile Anadolu’yu kucaklıyoruz. Startup Anatolia, tüm Anadolu şehirlerini tek tek gezecek. Anadolu da doğan bir zirve olması ile dikkat çeken Anatolia, Ankara, Kayseri, Sivas, Antalya, Adana, Elazığ, Diyarbakır, Adıyaman, Erzurum, Kars, Muş, Gaziantep, Mersin, Bodrum, Kahramanmaraş, İzmir, Denizli, Eskişehir, Isparta, Uşak, gibi birçok şehirde gerçekleşecek. Güçlü iletişimlerin sağlanacağı, herkesin söz sahibi olacağı, gönülden paylaşımların hakim olduğu bir sistem ile ekosistemin gücüne güç katacak. Birçok aktiviteyi de gerçekleştiren sistem, kültürel gezi, konser ve eğlence ile dopdolu. Girişimciler projelerini iç oylama sistemine dahil ederek, 3 gün sürecek programlarda iş planı ve diğer konularda hızlandırılmış eğitime dahil olacak. Daha uzun soluklu eğitimlere de dilerse dahil olabilecek. İnternet şirketini kurmak isteyenlerin yanı sıra, fiziksel projesi olan girişimciler de katılacak. Startup Anatolia, fiziksel projeler için endüstriyel uygulama merkezlerini girişimcisine açacak.”

PANELDE NELER KONUŞULDU
KONYA’da düzenlenen panelde konuşan Yenibirlider Derneği Kurucusu Cem Garih, Startup Anatolia sahnesinde yöneltilen soruları yanıtlarken, özel panelde liderlik ekolü, bilgi ekonomisi, iş modeli ve girişim, gelecek ve amaç yönetimi konularında önemli değerlendirmeler yaptı. Esas Holding–Angel Investor yetkilisi Fethi Kamışlı ise startup’ın önemi, aile ofislerinde startup ve yatırım değerlemelerinin yönü, yatırım kriterleri ve girişimlere karşı yaklaşımlar, Türkiye’de yatırımcı ekolü ve yeni dünya ekonomisine uyum süreçlerine dair değerlendirmeler ile paneli tamamladı. Think Neuro Marketing A.Ş. Ceo’su Yener Girişken, algıların ve sonuçların yansımalarını en derin boyutları ile anlattı. Neuro pazarlama ve pazar durumundan bahseden Girişken, toplumların algı şifrelerinden yola çıkarak çözümsemenin şirket ve bireye nasıl yansıyacağına dair iz bırakan konferans gerçekleştirdi. Girişimlerin iç dünyasını da anlatan Girişken, Startup Anatolia sahnesinde bütünleyici çözümleri, iş modeli üzerinde duran ve modelini pazara sunma olanaklarını geliştirme aşamasındaki Anatolia girişimcilerine derin nefes aldırdı.Hizliceviri.com Kurucusu Serkan Haşlak, 0’dan 1’e konulu konferansında, akıcı ve dinamik anlatımı ile girişimcilere samimi örnekler verdi. Haşlak, kendi yaşadığı girişimcilik aşamalarını açık bir şekilde dile getirerek, girişimcilere izlenmesi gereken yollar ve koşullar hakkında bilgiler sundu. Yaşanmışlığın içinden kaybetme duygusunu ve dikeyler sonrası başarı aşamasını hizliceviri.com üzerinden örnekler ile dile getirerek, yeni girişimlere adım attığının da sinyalini verdi.KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, bir girişimci ve eğitimci olarak verdiği konferans da, iyi niyet ve arzu etmenin önemine dair kıymetli bilgiler paylaştı. Konferans da hayatından örnekleri en samimi şekilde paylaşan Sade, genç girişimcilerin yol alırken nelere dikkat etmesi gerektiğine dair, paylaşmanın ve gerçek bir bireyin üreticilik anlayışına dair önemli konuları ele aldı. Startup Anatolia zirvesinde, Anadolu bölgesinin girişimcilik analizlerini ve ekosistemini ayrıca değerlendirerek konferansı tamamladı.

HER YIL FARKLI BİR İLDE YAPILACAK
STARTUP Anatolia kurucularından Kutup Bıçakcı, Startup Anatolia sahnesinde girişimciler ile 2018 programını paylaştı. Event II sürecinin Ankara’da olacağını açıklayan Kutup Bıçakcı, Startup Anatolia girişimcileri ile iyi niyet ve gönüllülük esasına dair önemli konuşmalar yaptı. Dünyanın birçok ülkesinden başvuruların yapılması üzerine, kuluçka yapılarının kurulma kararını aldıklarını belirtti. Startup Anatolia’nın her yıl ayrı bir ilde gerçekleşeceğini belirten Kutup Bıçakcı, 2018 programı hakkında önemli bilgiler vererek konuşmasını tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!