‘Piyasanın inancı fiyatlamalara yansıdı’

Güncelleme Tarihi:

‘Piyasanın inancı fiyatlamalara yansıdı’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2023 07:00

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, bankacılık sektöründeki son durumu değerlendirmek üzere Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yönetimi ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

Toplantının ana gündem maddeleri ‘bankacılık sisteminde döviz dönüşümlü mevduatların azaltılması’ ve ‘TL’ye geçiş ile TCMB’nin ihracat ve yatırıma yönelik destekleri kapsamında reeskont ve Yatırım Taahhütlü Avans Kredilerine (YTAK) yönelik uygulamalar’ oldu.

Erkan, dezenflasyonun 2024’te son Enflasyon Raporu’nda ilan edilen patikayla uyumlu şekilde gerçekleşeceğini öngördüklerini söyledi. Reel sektör ve piyasaların dezenflasyon patikasına olan inancının arttığını belirten Erkan, beklentilerde fiyatlama davranışlarına da yansımaya başlayan bir iyileşme görüldüğünü ifade etti.

Politikalarda kararlılık ve koordinasyonun öneminin altını çizen Merkez Bankası Başkanı Erkan, bankacılık sektörünün Türk Lirası’na geçişi destekleyen çabalarını memnuniyetle karşıladıklarını da belirtti.

Haberin Devamı

ÇAKAR: GÖRÜNÜM POZİTİFE DÖNDÜ

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar da, para politikasının enflasyonun düşürülmesine odaklanmasını çok değerli ve olumlu bulduklarını açıkladı.

Yatırımların ve büyümenin devam ettiğini, görünümün pozitife döndüğünü, öngörülebilirliğin arttığını ve risk priminin azaldığını söyleyen Çakar, “Piyasalarda istikrarın ve güvenin korunması sayesinde Türk Lirası’na olan talebin artması ile yatırım, istihdam, üretim ve ihracat yoluyla büyüme artacak. Bu da bankacılık sektörünün finansmana katkısının dengeli ve kaliteli şekilde güçlenmesini destekleyecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!