Pazarlarda ciro da ziyaretçi de azaldı

Güncelleme Tarihi:

Pazarlarda ciro da ziyaretçi de azaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 12:51

Hıristiyan alemi için kutsal kabul edilen noel etkinlikleri ve buna paralel olarak oluşturulan noel pazarları, bu yıl bir önceki yıla göre beklentiyi karşılamadı. Noel pazarlarını ziyaret edenlerin sayılarında ve esnafın cirolarında düşüş yaşandı.

Haberin Devamı

GEÇEN yıl Berlin’de Noel pazarına kamyonla saldırarak 12 kişinin ölümüne neden olan saldırının ardından Almanya genelinde oluşan terör korkusu, kendisini bu yılki noel etkinliklerinde gösterdi. Alman güvenlik güçlerinin Noel pazarlarına dönük aldıkları önlemler terör korkusunu gideremedi. Noel pazarına giden ve polisin aldığı önlemlerden memnun olan ziyaretçiler, buna rağmen endişeli.

Noel döneminde 3 milyondan fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapan Frankfurt Noel pazarı, bir önceki yıla oranla yüzde 20’lik bir gerileme yaşayarak 2.6 milyon ziyaretçi sayısına düştü. 23 Kasım - 23 Aralık arasında kurulan pazarlar aynı zamanda Almanya dışında çok sayıda turist çeken etkinliklerden birini oluşturuyor. 600 yıllık noel pazarı geleneğinin alınan polis tedbirlerine rağmen kan kaybetmesi önlenemedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!