Panamalı Damat

Güncelleme Tarihi:

Panamalı Damat
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 20:37

Damat, Tween ve D’S Damat markalarının sahibi Orka Holding’in, 9 dil konuşan 17 kişilik ‘uyumayan’ ekibi, bu yıl için koyduğu yurt dışında 25 yeni mağaza hedefine Mayıs sonunda ulaşıyor. Panama, Filistin, Çin, İsrail, Mısır, İtalya dahil yurt dışında yeni mağaza sayısı 50’yi aşacak.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin en büyük hazır giyim sanayici ve perakendecilerinden Orka Holding, bu yıl için koyduğu ihracat hedefini iki katına yükseltti. Çünkü, 2016 için koyduğu yurtdışında 25 yeni mağaza açma hedefine Mayıs sonunda ulaşıyor. Damat, Tween ve D’S Damat markalarının sahibi olan ve halen 58 ülkede ürünü satılan Orka Holding; Panama, Filistin, İsrail, Çin, İtalya, Mısır dahil yıl sonuna kadar 50 yeni mağaza açmış olacak ve 60 ülkede 100 mağazaya ulaşacak. Bu yıl 500 milyon lira ciroyu aşacak firmanın hedefi, 2018 sonunda cironun yüzde 40’ını yurt dışından sağlamak.

PANAMA’DA 5 NOKTA

Son dönemde, dünya liderlerinin ‘off shore’ hesaplarının deşifre olmasıyla gündeme gelen Panama’da 5 noktada birden satışa başlayacaklarını Hürriyet’e açıklayan Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “Panama’ya Nikaragualı partnerle giriyoruz. Anlaşmayı imzaladık ve ilk siparişi aldık. Nikaragualı iş ortağımızın 5’i Panamada 2’si Nikaraguada 7 satış noktası var. Bizi ilk etapta Panama’da konumlandırıyor. Nikaragua’ya da Eylül ayında gireceğiz. Aynı partnerimiz Yeni Zelanda’da da mağaza açıyor, yani oraya da gireceğiz” dedi. 

Haberin Devamı

DÜNYAYI DÖRDE BÖLDÜK

Orakçıoğlu şöyle devam etti: “Yıl başından önce ‘yakın ve çevre pazarlar’ stratejimiz vardı. Anladık ki dünya markası olmak için bu yanlış. Dünyayı önümüze koyduk ve dörde böldük. 9 dil konuşan 17 kişilik ‘uyumayan ekibimiz’ bir ülkeyi mercek altına alıyor ve o pazardaki büyük oyuncuyla iletişime geçiyor. Sonra gidip masaya oturuyor. Bu yıl için koyduğumuz ihracat hedefimize yıl ortası gelmeden ulaştık. Şimdi hedefi iki katına çıkarttık ve 60 milyon dolara (perakende satış fiyatına göre) yükselttik. Yıl sonunda yurt dışındaki mağaza sayımız da 100’e ulaşabilir. 2015 sonunda 55’i yurt dışında toplam 255 mağazamız vardı. Yıl sonunda toplam 315 mağazamız olacak.”

İRAN VE MISIR’DA İYİ ŞEYLER OLUYOR  

Orka’da bir ekibin Afrika ve Avustralya’ya, bir kebin Rusça konuşan ülkelere ve İran’a, bir ekibin Balkanlar ve Avrupa’ya, bir ekibin de Ortadoğu ve Körfez’e, bir ekibin tüm AFrikaya ve Amerika’ya odaklandığını belirten Orakçıoğlu, bayilik, korner (satış noktası), mağaza ve doğrudan yatırımlarla dünyaya yayıldıklarını anlattı. Orakçoğlu şöyle devam etti: “İran’ı üçe böldük ki her bölgenin ana bayisi ayrı. İran’da ilk mağazamızı Ocak ayında açtık, Nisan sonuna kadar  3 tane daha açılacak. Yıl sonuna kadar 10 olacak. Romanya’da 14 mağazamız var. İspanya ve Rusya’ya kendi yatırımlarımızla girdik. Spartak Moskova’nın sponsuruyuz. İtalya’ya, Ağustos’ta giriyoruz. eylül itibariyle 9 mağaza birden açıyoruz. Sicilya dahil İtalya’ya da yayılıyoruz. 5 Mayıs’ta da Çin’de (Urumçi) iki mağaza birden açıyoruz. Meksika da geldi, ABD’ye birlikte girmek istiyorlar ama biz ABD için biraz daha bekleyeceğiz.”

Haberin Devamı

İHRACATÇI BAŞKANLARI DA GİYDİRİYOR

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, Denizli İhracatçı Birlikleri Başkanı Süleyman Kocasert ve Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler, geçtiğimiz yıllarda Damat için modellik yapmıştı.

RAMALLAH, NABLUS VE TELAVİV’E MAĞAZA

Orka Holding Başkan Yardımcısı Osman Arar, “Kısa süre önce İran’a girdik. Mısır’da yıl sonunda 12 mağaza olacağız. Bu ülkede çok olumlu gelişmeler var” derken, çok ilginç birkaç noktada da mağaza açacaklarını kaydetti. Arar, “Çok yakında Filistin’de Ramallah ve Nablus’ta 3 mağaza açıyoruz.  İsrail’de korner vardı şimdi Telaviv’de mağaza açıyoruz. Lübnan ve Irak’ta da yeni mağazalar geliyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!