Oyun yatırımlarında İstanbul ilk sırada

Güncelleme Tarihi:

Oyun yatırımlarında İstanbul ilk sırada
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2022 07:00

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin son dönemde dijital oyun girişimciliğinde adeta tarih yazdığını söyledi ve İstanbul’un bu yıl dijital oyun sektöründe Avrupa’da en fazla yatırım alan şehir olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

İstanbul’un ardından en fazla yatırım alan şehrin Londra olduğunu ancak orada da en fazla yatırımı alan firmanın sahibinin Türk olduğu bilgisini veren Varank, “Demek ki bizim bu alanda ciddi kabiliyetlerimiz var. Gençlerimiz, kurduğu start-up’lar, geliştirdikleri oyun teknolojileriyle tüm dünyadan yatırımcıların ilgisine çekmeye devam ediyor” dedi. Bakan Varank, Ankara’nın Keçiören ilçesinde Prof. Dr. Tunçalp Özgen Teknoloji Merkezi’nin açılışına katıldı ve açılışta, “İşte burası da o vizyona uygun olarak, aynı zamanda bir kuluçka merkezi şeklinde tasarlandı” açıklamasını yaptı.

ELEKTRONİK SPOR

Varank, Keçiören Belediyesi’nin 4 milyon TL’lik yatırımla hizmete sunduğu teknoloji merkezinin, gençlerin en sık ziyaret edeceği yerlerden biri olacağını söyledi. Varank, bugün artık daha önce duyulmayan meslekler olduğunu belirterek, “Şu anda ‘YouTuberlık’ diye bir meslek var. Gençler arasında yaygın bir meslekten bahsediyoruz. Burası da gençlerin içerik üretmekte kullanacağı alanlardan bir tanesi olacak” dedi. Teknoloji merkezinde farklı başlıklarda eğitim çalışmalarının da olacağına işaret eden Varank, “Yine gençlerin ilgisini çekeceğini düşündüğüm bir imkân da elektronik spor. Eminim, gençlerimizin birçoğu, dijital oyunları seviyordur. Bu oyunlar artık öyle büyük bir sektör haline geldi ki bir stadyum dolusu insan futbol maçı izler gibi e-spor müsabakalarını izliyor. Keçiörenli gençler de bu imkanlardan sonuna kadar yararlanabilecek. E-spor takımları kurup, burada turnuvalar düzenleyebilecekler” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!