OYAK’tan Çin’de stratejik yatırım

Güncelleme Tarihi:

OYAK’tan Çin’de stratejik yatırım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2023 07:00

Türk şirketlerinin global rekabet için Çin’de yatırım iştahı giderek artıyor. Son olarak Oyak Grubu şirketlerinden PVC stabilizatör üreticisi Akdeniz Chemson, Çin’in Ciciang eyaletindeki Hucou’da yeni bir tesis kurdu.

Haberin Devamı

Oyak Grubu’nun stratejik öneme sahip olan Uzakdoğu pazarındaki payını artırmak amacıyla bu adımı attığını söyleyen Oyak Genel Müdürü Süleyman Erdem, tesisin yıllık 30 bin ton üretim kapasitesine sahip olduğunu belirtti.

‘DOĞRU ALANA DOĞRU YATIRIM’

Hucou’deki üretim tesisinin Oyak Grubu’nun ‘doğru alana, doğru yatırım’ yaklaşımının bir örneği olduğunu anlatan Erdem, “Bu yatırımla yaklaşık 20 bin metrekarelik alana yayılan entegre tesisteki hat sayısı üçe, yıllık üretim kapasitesi de 30 bin tona yükseldi. Kalsiyum-çinko ve organik bazlı, yeni nesil stabilizatör üretimi gerçekleştirilecek tesiste üretim hatlarının yanı sıra laboratuvar ve depolama alanı da bulunuyor” dedi.

OYAK’tan Çin’de stratejik yatırım

Haberin Devamı

ARTAN TALEBİ KARŞILAYACAK

Kimya ve tarım sektörlerinde yurtdışı yatırımlara hız verdiklerini, Akdeniz Chemson’un Çin’deki tesisinin bu anlayışın ürünü olduğunu vurgulayan Erdem şöyle devam etti: “Sürdürülebilirlik ve kârlılığı her zaman odağında tutan OYAK, 2020’de kimya sektörüne hizmet veren şirketlerinden Akdeniz Kimya ile Chemson’u tüm operasyonlarıyla birlikte ‘Akdeniz Chemson’ markası altında birleştirdi. OYAK kimya sektöründe pazar lideri olduğu ürün gruplarını daha da öne çıkaracak yatırımlar yapmayı sürdürüyor. Bu anlayışla dünyayı etkileyen pandemi döneminde bile Çin yatırımımızdan vazgeçmedik ve çalışmalarımıza devam ettik. Çin, bizim için rekabetin yüksek olduğu stratejik öneme sahip bir pazar. Yeni yatırımımızla Çin’in tamamı ve Uzak Doğu Asya’daki artan talebe yanıt vereceğiz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!