Tesla Motors isim değişikliğinde bulundu

Güncelleme Tarihi:

Tesla Motors isim değişikliğinde bulundu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2017 09:53

Otonom sürüş kabiliyeti bulunan elektrikli araçlar üreten Tesla Motors, adını Tesla Inc. olarak değiştirdi.

Haberin Devamı

Temmuz 2016'da Tesla'nın "TeslaMotors.com" adlı web sitesi, "Tesla.com" adresine yönlendirme yapmaya başlamıştı. Şimdi ise "Motors" ibaresinin firmanın resmi adından atıldığını öğrendik. Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) yayınladığı "Tesla Inc." adı, artık elektrikli araç üreticisinin yeni resmi adı olacak.

Aslına bakarsanız bu hamle oldukça yerinde zira Tesla, otomobillerin yanı sıra çatı güneş panelleri ve hem evde, hem de iş yerinde kullanılabilen Powerwall 2 adlı bataryalar da üretip satmak istiyor. Tesla, bu enerji ürünlerini 2.3 milyar $'a (günümüz kuruyla yaklaşık 8.6 milyar TL) satın aldığı SolarCity adı yerine kendi ismi altında satacak.

Elon Musk'ın standart çatılar ile aynı kurulum maliyetine sahip olduğunu iddia ettiği çatı tipi güneş panelleri, bu sene içerisinde satışa çıkarılacak. Üretim, Panasonic'in New York'taki Buffalo fabrikasında gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

İkinci nesil Powerwall ve Powerpack enerji depolama sistemlerinin büyük çoğunluğu Tesla'nın Nevada'daki Gigafactory tesisinde üretilecek. Tesla, bu fabrikada 2170 kodlu lityum iyon hücrelerin seri üretimine, geçtiğimiz ay başlamıştı.

Tesla'nın "Motors" ekini resmi adından çıkarması, Apple'ın yaklaşık 10 yıl önce yaptığı hareketi akıllara getiriyor. Adı "Apple Computer" olan firma, ocak 2007'de "Apple Inc." adına geçiş yaparak bilgisayardan daha fazlasını içeren ürün gamını vurgulamayı hedeflemişti

Ferrari ve Aston Martin’in başı dertte tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!