Tesla Ford'u geçti

Güncelleme Tarihi:

Tesla Fordu geçti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2017 09:24

Yatırımcılar Model 3'ün başarılı olacağını ve bunun EV üreticisinin hisse değerini artırdığını düşünüyorlar.

Haberin Devamı

Wall Street'e göre, Tesla artık yüzyıldan daha köklü bir tarihe sahip olan Ford Motor Company'den daha değerli bir otomobil üreticisi. EV şirketi, 27 Mart’a göre 45.47 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahipken Ford 45.35 milyar dolarda.

Motor1'in InsideEVs'deki partnerlerine göre Tesla yaklaşık bir aydır Ford’un piyasa değerine yaklaşıyordu. 28 Şubat’tan düne kadar, Mavi Oval logolu şirketin hisse fiyatı, dünkü işlemin kapanışıyla hisse başına 12.53 dolardan 11.46 dolara düştü. Tesla, aynı dönemde 249.99 dolardan 270.22 dolar seviyesine çıktı.

Piyasa değeri; bir varlığın piyasadaki alım-satım değerini ifade eder. Yani, Tesla’nın yüksek rakamı, yatırımcıların şirketin yaptıklarından memnun olduğunu gösteriyor ancak bu elektrikli otomobil üreticisinin Ford gibi küresel bir şirketten daha büyük olduğu anlamına gelmiyor. Mavi Oval logolu şirket, fabrikalarında onlarca model üretiyor ve küresel anlamda binlerce insana istihdam sağlıyor. Tesla’nın ise piyasada yalnızca iki ürünü var, üçüncüsü yolda. Ayrıca elektrikli araç üreticisi henüz hiç kâr etmedi.

Haberin Devamı

Örnek vermek gerekirse, Ford, F-Serisi pickup’tan yalnızca ABD’de 2,502,973 adet sattı. Buna karşılık Tesla ise aynı dönemde dünya çapında 76,230 adet satış gerçekleştirdi.

InsideEVs, Tesla'nın hisse senedi fiyatındaki son artışın Elon Musk'un Model 3'ün gelişimi hakkındaki iyi haberleriyle bağlantılı olduğunu öne sürüyor. Şirketin patronu geçtiğimiz günlerde, ön üretim örneğinin bir videosu da dahil olmak üzere yaklaşmakta olan daha uygun fiyatlı modelle ilgili birçok tweet attı.

Tesla Fordu geçti

Renault Trezor Konsept Otomobil İncelemesi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!