Renault-Nissan'dan Çin'e özel elektrikli otomobil!

Güncelleme Tarihi:

Renault-Nissandan Çine özel elektrikli otomobil
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2016 21:25

Renault-Nissan CEO'su Carlos Ghosn: Venucia e30'un başarısızlık ihtimaline yönelik olarak, Çin pazarına sürülmek üzere çok düşük fiyatlı, tamamen elektrikle çalışan bir araç üzerinde çalışıyoruz.

Haberin Devamı

İkinci nesil BMW 3 Serisi'nin kod adıyla aynı isme sahip olan e30, Çin'de, Dongfeng tarafından Venucia markası altında satışa sunuluyor. Çin Otomobil Üreticileri Derneği'nin verilerine göre Nissan'ın Halk Cumhuriyeti'ndeki durumu pek iç açıcı değil. Japon üretici, yaklaşık 242,800 yuana (yaklaşık 113,266 TL) fiyatla sattığı markası değiştirilmiş Leaf olan Venucia e30'dan geçtiğimiz sene sadece 1,273 adet satabilmiş. 

Renault-Nissan CEO'su Carlos Ghosn, Venucia e30'un başarısızlık ihtimali karşısında Çin pazarına sürülmek üzere çok düşük fiyatlı bir tamamen elektrikli araç üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Paris'te düzenlenen "Yarının Enerjisi" adlı konferansta New York Times'a konuşan Ghosn, iki otomobil üreticisinin ortak projesinde hedeflenen fiyatın vergiler hariç 7,000 ile 8,000 dolar (yaklaşık 22,046 TL ile 25,192 TL) arasında değiştiğini açıkladı. Başarılı yönetici ucuz elektrikli araç fikrinin tutması durumunda "her şeyi alt üst edeceğini" belirtti.

Haberin Devamı

Ghosn, Çin'de elektrikli araçlara olan ilgiden sadece düşük fiyatlı yeni otomobilin yanında bu pazara özel olarak uyarlanacak Fluence Z.E. modeliyle de yararlanmak istiyor. Şu anda test aşamasında olan elektrikli araç, önümüzdeki sene içinde piyasayada yerini alacak. Çin'e özel Fluence Z.E.'nin üretim yeri Renault'nun Wuhan fabrikası olacak. Bazı parçalar ise Kore'deki tesisten buraya ulaştırılacak. Fransız markanın şef rekabet müdürü (CCO) Thierry Bollore'a göre tamamen elektrikli Fluence Renault'nun Çin satışlarında büyük bir etki yaratmayacak. Bollore'a göre bu otomobilden senede sadece birkaç bin adet satılabilir. Kariyerine 1990 yılında başlayan deneyimli yönetici, oldukça uygun fiyatlı bir elektriki aracın Çin'deki elektrikli araç pazarındaki paylarını arttırmak için doğru yol olduğuna işaret ediyor.

Renault'nun düşük fiyatlı alt markası Dacia, sunduğu düşük fiyatlı ve indirim kampanyasına sahip araç yelpazesi ile büyük bir başarıya ulaştı. Ancak konu elektrikli otomobil olduğunda 7,000-8,000 dolar bandında satış yapıp kâr etmek o kadar kolay olmayacaktır. 

Haberin Devamı

Renault-Nissandan Çine özel elektrikli otomobil
 tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!