Mustang'e yeni bir otomatik şanzıman mı geliyor?

Güncelleme Tarihi:

Mustange yeni bir otomatik şanzıman mı geliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2016 15:03

2018 yılında Ford, sevilen modeli Mustang'e 10 ileri otomatik vites seçeneği eklemeyi planlıyor olabilir.

Haberin Devamı

Mustang6G.com'daki insanların nezaketi sayesinde artık Mustang'in 10 ileri otomatik şanzımana sahip olacağını biliyoruz. Bu bilgi siteye bayi çalışanlarından birinin Ford'un çevrimiçi parça kataloğunda '10 ileri şanzıman' seçeneğini fark etmesiyle ulaşmış. Menşei ABD olan şirket henüz bu bilgiyi doğrulamadı, ancak sızan doküman gerçek gibi görünüyor. Bu yüzden yeni vites kutusunun 2018 yılından itibaren satışa sunulmasını bekleyebiliriz.

Ford hâlihazırda 2017 model yılı için 3.5 litre V6 F-150 modelinde 10 ileri vitesi kullanıyor ve bu şanzıman, Ford ve General Motors'un ortak çalışması olduğu için 2017 model yılı Chevy Camaro ZL1'de de sunulmaya başlanacak. 2018 Mustang'e takılması beklenen versiyon 'Koşan At'a daha uyumlu olması için yüksek ihtimalle farklı ayarlar görecek. Bu ayarlarla daha fazla vites kazanan Mustang'ın daha ekonomik olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Ayrıca, Chevrolet'in en son model Camaro ZL1'deki 10 ileri vites sisteminin Porsche'nin PDK sisteminden daha hızlı olduğunu söylediğini hesaba katarsak vites geçişlerinin çok daha hızlı olacağını varsayabiliriz.

10R80 kodlu şanzıman çevrimiçi parça kataloğunda S550 Mustang için görünüyor ancak herhangi bir model yılıyla bağlantısının görülmemesi 10 ileri vites seçeneğinin 2018 yılında diğer geliştirmelerle birlikte geleceğini işaret ediyor.

Mustang6G'den bu haberi verenler, ayrıca yeni model yılında aracın dış ve iç görünümünde ufak değişiklikler geleceğini söylüyor. Bunun yanında motor kaputunun altında da hafif güncellemelerle aracın canlı ve rekabetçi tutulacağını belirtiyorlar.

Kaynak: Mustang6G.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!