Jaguar ilk Suv'si F Pace'i tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Jaguar ilk Suvsi F Pacei tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2015 10:39

Jaguar F Pace uzun süren online tanıtımlar, rekor denemeleri ve viral kampanyaların ardından Frankfurt Motor Show 2015'te dünya prömiyerine saatler kala tüm yönleriyle günyüzüne çıktı.

Haberin Devamı

Çok özel bir SUV olma iddiası taşıyan F Pace, özellikle önden bakıldığında Jaguar ürün gamının önemli üyeleri XE ve XF ile büyük benzerlik taşıyor.

otomobilin farları bu iki modele benzerken, aracın aerodinamik olarak segmentinde en iyi olma iddiası yakıt tüketimini düşürmek açısından de önemli bir durum.

Kabinin içi ise Jaguar'ın alışılmış kalıplarının çok dışında. Son derece geniş bir iç mekana sahip otomobilin kabini son derece de aydınlık ve beş yetişkin için yeterli ve konforlu taşıma kapasitesine sahip.

İngiliz üreticinin yetkililerine göre arka yolcular için ayrılan bacak ve baş mesafeleri noktasında segment lideri olacak F Pace, 650 litrelik de bagaj hacmi sunuyor.

Arka koltukların bağımsız yatırılabildiği F Pace'de arka koltuklar tamamen yatırılınca bagaj kapasitesi 1740 litreye çıkıyor. Dört alan iklim kontrolü ve standart 8 inç dokunmatik ekranlı bilgi ve multimedya sistemine sahip otomobil'de 10.2 inçlik dokunmatik ekran seçeneği de mevcut.

Haberin Devamı

Standart özellikler arasında navigasyon, wi-fi hotspot, USB şarj girişleri, 12V şarj girişleri ve 12.3 inç HD ekranlar bulunuyor.

KAPUTUN ALTINDA NE VAR?

Teknik detaylara gelindiğinde ise ağırlık konusunda henüz resmi bir bilgi verilmese de, F Pace'de XE ve XF'teki oldukça hafif alüminyum şasi kullanılmış.

Bu özel şasiyi hareket ettirmek için ise İngiliz mühendisler, Alman rakipleriyle mücadele edebilmek için çok özenli bir motor seçimi yapmışlar.

Giriş seviyesi modelde 2 litre dizel 180hp güç, 340 Nm tork üreten motor kullanılırken, bu motor 6 ileri manuel ya da 8 ileri otomatik şanzıman seçenekleriyle satışa sunulacak.

Model yükseldiğinde ise 3 litrelik V6 motor ve sürekli dört çeker (AWD) ZF-8 otomatik vites kutusu sunulacak.

Benzinli versiyon'da F-Type Vg S'teki motor kullanılırken, bu motor 380 hp güç ve 450 Nm torka sahip. Bu motorla F-Pace 0'dan 100 km/se 5.5s'de varabiliyor ve son sürati ise 250 km/s olarak gerçekleşiyor.

Diğer tarafta 3 litre dizel V6, 300 hp güç ve 450 Nm torka sahipken, bu motorun 100 km'de 6 litre yakıt tüketeceği ifade ediliyor. Ancak bu rakamlarla bu tüketim pek de gerçekçi görünmüyor.

Haberin Devamı

Şu an için sadece İngiltere satış fiyatı açıklanan SUV'nin Britanya'daki satış fiyatı ise 2.0 litre dizel motor ve 6 ileri düz vites versiyonuyla 34.170 Sterlin olarak açıklandı. Bu fiyata alınan otomobilde elektrikli ısıtmalı koltuklar, 18 inç alaşım jantlar, park sensörleri, navigasyon, wi-fi hotspot, yokuş kalkış desteği gibi pek çok özellik de standart olarak sunulacak.

Jaguar ilk Suvsi F Pacei tanıttı

BAKMADAN GEÇME!