İkinci el araba seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Güncelleme Tarihi:

İkinci el araba seçerken nelere dikkat etmelisiniz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2016 11:53

İkinci el araç satın alırken aracın yaşı, durumu, kilometresi ve bakım geçmişi gibi özelliklerini dikkatle incelemeli ve öyle karar vermelisiniz.

Haberin Devamı

İkinci el araba sahibi olmak pek çok kişi için daha ucuz olduğu için cezbedicidir. Sıfır araçların alındıktan hemen sonra yüzde 10 oranında değer kaybı yaşadığı düşünülürse ikinci el araç satın almak daha mantıklı hale gelecektir. İkinci el araç satın alırken aracın yaşı, durumu, kilometresi ve bakım geçmişi gibi özelliklerini dikkatle incelemeli ve öyle karar vermelisiniz.

İKİNCİ EL ARAÇ ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

1. Beğendiğiniz ve almayı düşündüğünüz ikinci el aracın ilk önce genel görünüşüne bakmalısınız. Aracın dış aksamında herhangi bir sorun olup olmadığını incelemelisiniz. Gerekirse aracı incelemek için bir eksperle anlaşıp arabayı incelemeye birlikte gidebilirsiniz.

2. Aracın kapılarını kontrol edin. Aracın kapı lastiği size araç hakkında çok şey söyler. Aracın kapı lastiği yırtılmış veya kapının tam kapanmasına engel oluyorsa araç herhangi bir darbe almış olabilir. Ayrıca kapı lastiğinde boya olup olmadığını da inceleyin.

Haberin Devamı

3. Aracın durumu ve kilometresi birbiri ile uyumlu olmalı. Kilometresi düşük bir aracın döşemeleri ve koltuk yayları sağlam olmalı. Aracın kilometresinin geri çekilip çekilmediğinden emin olun.

4. Aracın kaportasında herhangi bir pas veya çürüme olup olmadığını kontrol edin. Egzoz sistemini de incelemeyi unutmayın.

5. Gaz pedalının doğru çalışıp çalışmadığını kontrol edin ve gaz pedalına bastığınızda egzozdan çıkan dumanın rengini inceleyin. Mavi duman egzozda herhangi bir sorun olduğunu gösterir.

İkinci el araba seçerken nelere dikkat etmelisiniz

6. Aracın yağ çubuğu ve yağını iyice kontrol edin. Kahverengiye dönük bir yağ aracın motorunda sorun olduğunu gösterir.

7. Aracı çalıştırarak rölantide nasıl çalıştığına bakın. Vitesleri kontrol ederek aracın vitesini değiştirin. Debriyaja tam basarak vites geçmesinde herhangi bir sorun olup olmadığına bakın.

8. Direksiyonda herhangi bir ses veya titreşim olup olmadığını kontrol edin. Direksiyonu sağa ve sola kırarak kontrol edin.

Haberin Devamı

9. Aracın lastiklerine bakarak lastik dişlerinde herhangi bir aşınma olup olmadığından emin olun.

10. Fren sisteminin nasıl çalıştığını kontrol edin. Test sürüşü yaparak fren kavrayışını inceleyin.

11. Aracın elektrik sistemi ile çalışan klima, havalandırma ve cam sistemlerinin çalıştığından emin olun.

İkinci el araba seçerken nelere dikkat etmelisiniz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!