OTI Holding'de hedef büyük

Güncelleme Tarihi:

OTI Holdingde hedef büyük
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 11:05

Bünyesinde Odeon Tur, Coral Travel gibi tur operatörlerini bulunduran OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, OTI Holding'in turist hareketinin bu yıl 1,4 milyon kişiye ulaşacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Ayhan Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde tüm pazarlardaki turist akışında geçen yılın Ocak-Mayıs dönemine göre yüzde 10'luk bir büyüme olduğunu, Antalya'da bu büyümenin yüzde 22'ye yakın olduğunu belirtti. Rusya pazarında artışın Antalya için yüzde 35'ler civarında olduğunun altını çizen Bektaş, Rusya pazarının Türkiye genelindeki artışının ise yüzde 30'lar civarında olduğunu ifade etti.

En iyi yıl olarak bilinen 2008 yılı baz aldığında 2010 yılının daha iyi geçtiğini anlatan Bektaş, OTI Holding'in de Rusya, Ukrayna ve Polonya pazarlarının Türkiye genelinde yüzde 35 oranında büyüyeceğinin altını çizdi.

1,4 MİLYON TURİST

Ayhan Bektaş, OTI Holding'in tüm hareketinin 1 milyon 50 bin turist olduğuna dikkati çekerek, “Bu turistlerim 630 bini Türkiye'ye geldi. OTI Holding'in 2010 yılı turist hareketi 1,4 milyon kişiye ulaşacaktır. OTI'nin toplam turist payının yüzde 60'ı Türkiye, gerisi diğer ülkelere olacak. Rusya, Ukrayna ve Polonya'daki 45 şehirden dünyanın 18 ülkesine turist gönderiyoruz. 18 ülkede 30 havaalanına yolcu taşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Tüm bu harekete bakıldığında ulaşılan rakamların öncü olmak için yeterli olmadığını kaydeden Bektaş, şunları söyledi:

“Global bir oyuncu olmak tek hedefimiz. Tüm planlarımız bu çerçevede gidiyor. Turistlerin kalış gecelemelerini artırmak ve destinasyonları büyütmek istiyoruz. Her şey iyi gidiyor, ama 'Eksik ne' dediğimizde temel sorun odada arz fazlalığıdır. Bu nedenle tur operatörlüğü kısmında yeterince karlılıklar elde edilemiyor. Bir hafta sonrasını ancak görebiliyorlar. Bu yıl turistler ekonomik 5 yıldızlı tesisleri tercih ediyor. 5 yıldızlı lüks otellerde ise daha çok marka olan oteller satılıyor. Otellerin sezonu görüp pozisyon alması gerekiyor, ama ancak bir hafta sonrasını görebiliyorlar. Son dakika satışları 10 ile 18 güne kadar düştü. Ağustos ve temmuz ayının ikinci yarısında ne olacağı şimdiden belli değil. Oteller, 10 Temmuzdan sonrasına rezervasyon alamıyorlar. Alanlar ancak marka olmuş otellerdir. Ancak son dakika da bile olsa oteller temmuz ve ağustos aylarında dolacaktır.”

2010 YILI CİROSU 1 MİLYAR DOLAR

Haberin Devamı

Ayhan Bektaş, OTI Holding'in 2009 yılı cirosunun 720 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirterek, “2010 yılında 1 milyar doları aşacağımızı düşünüyorum. Yıl boyunca 2 bin 500 sürekli çalışanı olan OTI Holding'in turizm sezonunda çalışan sayısı 3 bini aşmaktadır. Şu anda iki oteli işletiyoruz. Otelcilik konusunda Akdeniz veya İstanbul'da yeni çalışmalar yapıyoruz. İstanbul'da otelcilik yapacağız. Yakında bir otel açmayı düşünüyoruz. OTI Holding'te önceliğimiz, belli gecelemesi olan, 2 milyonun üzerinde yolcu yapan bir yapıyı taşıyabilmek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!