Otellerde seçmeli her şey dahil dönemi

Güncelleme Tarihi:

Otellerde seçmeli her şey dahil dönemi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2023 07:00

Yeni sezon hazırlıklarına hız veren turizmciler, 2024 için yeni iş modeli üzerinde çalışıyor.

Haberin Devamı

Özellikle gastronomi, spor ve kültür turizmi faaliyetlerine ağırlık vermeyi amaçlayan sektör temsilcileri, çok sevilen ama bir o kadar da tartışılan her şey dahil sistemini de baştan aşağı yeniden ele alacak. 

YARIM PANSİYONA DÖNEBİLİRLER

Sektörün 2024 planlarıyla ilgili Hürriyet’e konuşan Nirvana Hotels’in CEO’su Korhan Alşan maliyetlerin artışı, müşteri beklentilerinin değişmesiyle her şey dahil sisteminin yeniden planlanmasına yönelik ihtiyaçların arttığını kaydetti. Alşan, “Her şey dahil sistemini uygulayan otellerin bir bölümü yarım pansiyona dönebilir. Elbette her şey dahil sistemi asla yok olmaz. Çünkü özellikle yaz döneminde çok konforlu bir model. Türkiye de bunu çok iyi uyguluyor” dedi.

ÜRÜNE GÖRE FİYAT

Her şey dahil sisteminden tamamen vazgeçmenin akılcı olmadığını kaydeden Alşan, bunu şöyle açıkladı: “Bu sistemin içeriğini çeşitlendirmemiz gerekiyor. Çünkü bazı konularda kavram karmaşası ortaya çıkıyor. Mesela tüketici satın almadığı ürünlerin parasını neden ödediğini sorgulamaya başladı. Biz de ‘Tatili boyunca alkol kullanmayan bir turist neden bunun parasını ödüyor?’ sorusuna kafa yoruyoruz. Tüketiciye kullanacağı ürünleri seçeceği bir model sunmayı planlıyoruz.”

Haberin Devamı

FİYAT AVANTAJI YARATABİLİR

-Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu da her şey dahil sistemine entegre edilmesi beklenen ‘kullandığın kadar öde’ modelini yorumladı. Kavaloğlu, “Biz açıkçası rekabet koşulları nedeniyle her şey dahil sisteminin içini çok fazla doldurduk. O yüzden yeni model bir fiyat avantajı yaratabilir. Bu modeli pazarlamada etkin olarak kullanmak isteyenler yavaş yavaş sistemlerini değiştiriyor. Yeni dönemde turist alkolsüz bir her şey dahil imkânından faydalanabilecek” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!