OST coin nedir? Hangi borsalardan alınır? OST ne zaman çıktı? Ne iş yapar?

Güncelleme Tarihi:

OST coin nedir Hangi borsalardan alınır OST ne zaman çıktı Ne iş yapar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2022 19:03

Son zamanlarda kripto paralardaki çeşitliliğin giderek artması, kripto para borsası ile ilgilenen yatırımcılarda büyük bir kafa karışıklığına neden oluyor. Yeni çıkan kripto para birimleri arasında yer alan Ontology (ONT) yani diğer adı ile ONT coin, işletmelerin, kendi blockchain üzerine ve kişilere gerçek hayat senaryoları kendi blockchain ağlarını kurmalarına da imkan tanıyor. OST coin nedir? Hangi borsalardan alınır tüm detayları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

Ontology (ONT) coin, şirketlere ait olan blockchain ağlarının, ONT blockchain kişisel verilerini ihlal etmeden etkileşim kurmasına ve ağlarının üzerine inşa edilmesine imkan tanıyor.

OST Coin Nedir?

Kripto para borsasına her geçen gün yeni bir kripto para ekleniyor. Aynı zamanda bu çeşitlilik içinde kendine yer bulan Ontology Coin de yatırımcılar tarafından en dikkat çeken coinler arasında yer alıyor. Ontology, şirketlere ait olan blockchain ağlarının Ontology'nin kişisel verileri ihlal etmeden etkileşime kullanıcılarla geçilmesine ve açık blockchain ağının üzerine inşa edilmesine imkan tanıyan, çok çeşitli projelere ve şirketlere hizmet sunan dağıtım ve karmaşık bir güven protokolüdür.

Ontology, kullanıma açıldığı dönemde NEO blockchain üzerinde bir NEP-5 tokeni olarak kullanılmaya başlandı. Kendi ONT kripto para biriminde airdrop yapılması ve topluluğa dağıtım için popüler ilk token arzı (ICO) modelini seçti. Bu hamle ile birlikte, hem hızlı bir şekilde organik fiyat artışı hem de tutkulu bir topluluğun oluşmasını sağladı. Bu sayede projenin, düzenleyici denetlemelerinden kaçınması da sağlandı.

Haberin Devamı

OST Coin Hangi Borsalardan Alınır?

Hem ONG hem de ONT, Coinbase hariç olmak üzere OKEx ve Binance gibi dünyanın en önde gelen borsaları tarafından da destekleniyor. Artık Bitcoin ve Ontology gibi kripto para birimleri doğrudan kredi kartı ile satın alınabiliyor.

Ontology, kripto parasını satın alabilmek için kripto para alışverişi yapan güvenilir sitelere üye olmanız gerekiyor. Bu sitelere üye olduktan sonra da hesabınızda yeterli miktarda nakit bulunması gerekiyor. Genellikle de bu kripto paraları en az 10 lira ile işlem hacmi açar. Bu sitedeki cüzdanınıza minimum 10 lira, maksimum olarak da sınırsız para yatırma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Para yatırma işlemini güvenli bir şekilde tamamlandıktan sonra piyasa kısmına tıklamanız gerekiyor. Piyasa kısmında ise, bir sürü kripto paranın listesi bulunuyor. Buradan Ontology coini satın alabilirsiniz.

OST Ne Zaman Çıktı?

Ontology, 2017 yılında çoğu zaman zaman "Çinli Ethereum" şeklinde tanımlanan NEO'yu da geliştiren Çin merkezli bir şirket olan OnChain tarafından kuruldu. Kurucu üyeleri içinde ise, blockchaine emek veren Jun Li, NEO kurucu ortakları da Eric Zhang ve Hongfei bulunuyor. Ontology Coin, 2018 yılının Temmuz ayında kendi mainnet hizmetini de kullanıma açtı. Bu sayede de NEO blockchain'den bağımsız olarak çalışmaya başladı.

Haberin Devamı

OST Ne İş Yapar?

Ontology coin, pek çok gerçek hayat kullanım senaryosu sunar ve işletmelerin, Ontology blockchain üzerine yer alan kendi blockchain ağlarını inşa etmelerine de imkan tanıyor. Ontology; yönetişim, şirketlere ve geliştirilmiş gizlilik gibi pek çok ek özellikler de sunuyor. NEO ve Ethereum gibi pek çok önemli rakibine tasarımlarından dolayı aslında çok önemli bir eksik özellik olan, bazı ihtiyaçları karşılaması için kişiselleştirilmiş blockchain oluşturmalarına imkan tanıyarak daha fazla esneklik sunuyor.

ONT zinciri, ONT hisselerine ve sahiplerine göre ücretsiz Ontology Gas (ONG) dağıtarak ve üreterek işlem ağ ücretlerinin de azalmasını sağlıyor. Ontology, farklı blockchain ağları ile arasında sorun yaşamadan transfer edilebilen şifreli kimlik ispatları (ONT ID), akıllı sözleşmeler ve tokenleştirilmiş veri (DDXF) gibi önemli ek özellikler de sağlıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!