OSB’lerde yangın için yeni dönem

Güncelleme Tarihi:

OSB’lerde yangın için yeni dönem
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2023 07:00

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi bu ay oybirliğiyle aldığı kararla, İstanbul Anadolu yakasındaki 4 organize sanayi bölgesinin yangın önlem yetkisinin 5 yıllığına İstanbul İtfaiyesi’ne devredilmesine izin verdi.

Haberin Devamı

OSB’ler daha önce havalimanları gibi kendi yangın güvenliklerini kendileri sağlıyordu.

İkitelli sanayi bölgesinde günlerce söndürülemeyen yangın, İstanbul’daki organize sanayi bölgelerinin yangın güvenliğini gündeme taşıdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin bu ayki toplantısında da OSB’lerdeki yangın güvenliği gündeme geldi. Meclis, Tuzla Organize Sanayi Bölgesi, Birlik Organize Sanayi Bölgesi, İstanbul Tuzla Kimya Sanayiciler Organize Sanayi Bölgesi ve İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi’nin yangın önleme yetkisini İstanbul İtfaiyesi’ne devretti.

OSB’LER ALTINDAN KALKAMIYORDU

İBB İstanbul İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak Hürriyet’e yaptığı açıklamada, söz konusu OSB’lerin yangın önlemleriyle ilgili tedbir alma, çalışma ruhsatı verme gibi yetkilerini kendisinde barındırdığını ve yönetim kurulu başkanının da vali olduğunu hatırlatıp, yenilenen protokole ilişkin şu bilgileri aktardı: “Tıpkı havaalanlarında olduğu gibi OSB’ler de araç ve personel bulundurma, köpük alma vs gibi itfaiye hizmetlerini kendileri yaptığından altından kalkamıyorlardı. Bize şöyle bir teklifte bulundular; ‘Buranın yangın önlemleriyle ilgili hem raporu siz verin hem de yangın vuku bulduğunda siz müdahale edin’. Bundan sonra önraporları biz vereceğiz. OSB’ler de karşılığında bize yangın istasyonu yapacak. Bu kapsamda Orhanlı’da bir itfaiye istasyonu yaptılar. Biz de içine araç ve personel koyduk.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!