Öğretmenler, ölen meslektaşları Halil Serkan Öz için derslere girmedi

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenler, ölen meslektaşları Halil Serkan Öz için derslere girmedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2015 12:00

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun hakaret ederek sınıftan çıkardığı ve önceki gün düzenlenen kendisi için düzenlenen ‘öğretmene saygı yürüyüşü’nde kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren matematik öğretmeni Halil Serkan Öz için, eğitim sendikaları eylem kararı aldı. Üç büyük eğitim sendikasına üye öğretmenler bugün ilk derse girmedi. Çarşamba günü de meşaleli yürüyüş kararı alındı.

Haberin Devamı

Matematik öğretmeni Halil Serkan Öz’ün ölümü Türkiye genelinde tepkilere neden oldu. Dün ve önceki gün, sosyal medyada günün en çok konusu olan olay ile ilgili eğitim sendikaları da harekete geçti.
Öz’ün üyesi olduğu Eğitim-Sen’li (Türkiye Eğitim Sendikası), öğretmenler bu sabah yapılan ilk derslere katılmadı. Eğitim Sen’li öğretmenler ayrıca, bir hafta boyunca 'onurumuzu çiğnetmeyeceğiz' yazılı kokart taşıma kararı aldı.
Benzer şekilde, Türkiye Eğitim Sendikası ve Eğitim-İş’e üye öğretmenler de bu sabah yapılan ilk derslere katılmadı. Öğretmenler, derslere katılmak yerine öğretmenler odasında kalarak sorunlarını paylaştı.

Öğretmenler, ölen meslektaşları Halil Serkan Öz için derslere girmedi
SÖYLEYİN VALİYE OĞLUM ÖLDÜ

SENDİKALARDAN TEPKİ AÇIKLAMALARI
Eğitim İş tarafından konu ile ilgil yapılan açıklamada “Halil öğretmenin ölümü, tüm ulusu ve özellikle eğitim çalışanlarını derinden sarsmıştır" denildi. Açıklamada, "Bir öğretmenin onuruyla oynamak, hele de öğrencisinin karşısında-vali de olsa hiç kimsenin haddi değildir" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da, "Önemli olan onurumuza, itibarımıza sahip çıkacak erdeme, yüreğe sahip olmaktır” ifadesini kullandı.
Eğitim-Sen de eylemi internet sitesinden yaptığı açıklamada "Valiyi Türkiye' nin dört bir yanında protesto ediyor, bir hafta boyunca onurumuzu çiğnetmeyeceğiz diyerek kokart takıyoruz” diyerek duyurdu.

Öğretmenler, ölen meslektaşları Halil Serkan Öz için derslere girmedi

ÇARŞAMBA AKŞAMI MEŞALELİ EYLEM
Eğitim-Sen 2 nolu Şube Başkanı Turgut Yokuş, derslere girmeme eylemine katılımın yüzde 80’ler seviyesinde olduğunu kaydetti. Yokuş “Neredeyse bir infaal durumu var. Öğretmenlik mesleğinin bu kadar ayaklar altına alınmasına büyük bir tepki var” dedi.

Yokuş, Eğitim-Sen olarak bir hafta boyunca eylemlerinin süreceğini ifade ederek de, Çarşamba akşamı saat 20.00’de Tünel’den Galatasaray Lisesi önüne kadar meşaleli yürüyüş yapacaklarını belirtti. Yokuş anılan eyleme kendileri ile birlikte Türk Eğitim Sen ve Eğitim-İş’in de katılacağını kaydetti. Yokuş, yaptıklara eyleme öğrencilerden de destek geldiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Öğretmenler, ölen meslektaşları Halil Serkan Öz için derslere girmedi

Eğitim-Sen'e üye öğretmenler bu sabah yapılan ilk derse katılmadı.

ÖĞRETMEN ÖZ YÜRÜYÜŞTE RAHATSIZLANDI
Yalova Valisi Cebiroğlu, geçen hafta Yalova Fen Lisesi’ni ziyareti sırasında Eğitim Sen’in kılık-kıyafet yönetmeliğinin değişmesi için aldığı eylem kararı doğrultusunda sakal bırakan matematik öğretmeni Öz’e önce herkesin içinde hakaret ederek sınıftan çıkarmıştı. Cebiroğlu, “Bu saç sakal ne, sen ne biçim öğretmensin. Dilenciye benziyorsun” demişti. Bunun üzerine Eğitim Sen, valiyi protesto etmek için ‘Öğretmene Saygı Yürüyüşü‘ düzenlemişti. Ancak Öz yürüyüş sırasında rahatsızlanarak yaşamını yitirmişti.

BAKMADAN GEÇME!