Öğretmenler Ata’nın izinde

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenler Ata’nın izinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2023 07:00

Cumhuriyetin 100’üncü yılında 100 öğretmeniyle Bursa’yı ziyaret eden Darüşşafaka Eğitim Kurumları, Atatürk’ün 1922 yılında Bursa Şark Tiyatrosu’nda ve Darüşşafakalı Kemalettin Sami Paşa’nın Bursa Sultanisi (Bursa Erkek Lisesi) bahçesinde 472 ilkokul öğretmenine yönelik yaptıkları tarihi konuşmaların anısına bir etkinlik gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Etkinliğe, Darüşşafaka Cemiyeti Genel Sekreteri Suat Çetin, Darüşşafaka Kültürü ve Tarihi Komisyonu Üyesi Beşir Özmen, Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ebru Arpacı, okul yöneticileri ve öğretmenlerinden oluşan kalabalık bir heyet katıldı. Eğitimciler, 101 yıl önceki gibi Mudanya’ya giderek, 472 öğretmenin ayak bastığı iskelede Milli Mücadele kahramanlarını andı.

TARİHİ KONUŞMA OKUNDU

Darüşşafaka Kültürü ve Tarihi Komisyonu Üyesi Beşir Özmen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmalardan alıntılar da yaptı. Ardından hayatının büyük bir kısmını orduda, savaşlarda ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Berlin Sefiri olarak geçiren, İstiklal Madalyalı kahramanlardan Darüşşafakalı Korgeneral Kemalettin Sami Gökçen’in 29 Ekim 1922’de Bursa Erkek Lisesi’nin balkonundan öğretmenlere yaptığı tarihî konuşma, aynı balkonda Özmen tarafından okundu. İlk kez geçtiğimiz yıl tarihi konuşmaların 100’üncü yılında böyle bir etkinlik yaptıklarını dile getiren Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ebru Arpacı, “Atatürk’ün ve silah arkadaşı Kemalettin Sami Paşa’nın 101 yıl önce yaptıkları konuşmayı, o duyguları yeniden yaşamak ve bağlılığımızı göstermek için o günleri birebir yaşayarak canlandırdık. Bu, Milli Mücadele ruhunu derinden hissetmemizi sağladı” dedi.

BAKMADAN GEÇME!