Noterde taşınmaz satışına başlandı

Güncelleme Tarihi:

Noterde taşınmaz satışına başlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2023 07:00

Noterlerde gayrimenkul satışı uygulaması dün başladı. Yeni karara göre sadece konut değil, ofis, dükkân, arsa ve tarla gibi tüm taşınmazların alım-satım işlemleri artık tapu müdürlükleri gibi noterlerde hafta sonu da dahil yapılabilecek.

Haberin Devamı

Satışı noterden yapmak isteyenlerin Türkiye Noterler Birliği’nin elektronik randevu uygulamasından başvuru yapmaları gerekiyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, dün Ankara 65. Noterliği’nde uygulamayı başlattı. İlk taşınmaz satışı işlemini izleyen Bakan Tunç, arsa satın alan kişiye tapusunu teslim etti. Türkiye Noterler Birliği Başkanı Emine Çağlayan’ın da katıldığı ilk satış işlemi sonrası Bakan Tunç yeni uygulamanın hayırlı olmasını diledi. Tunç, yaptığı konuşmada yeni uygulamaya ilişkin şunları söyledi:

ÇOK ÖNEMLİ UYGULAMA

“Noterlik uygulamalarında önemli bir aşamayı daha kaydettik. Noterlik Kanunu’nda gerçekleştirilen geçen yıl 28 Temmuz tarihinde Yargı Paketi’yle hayata geçen taşınmaz satışlarının noterliklerde de yapılabilmesine imkân sağlayan yasal düzenlemenin uygulamasını başlatıyoruz. Ankara’da, 65. Noter’de bu uygulama ilk kez başlamış olacak. Bakanlık olarak da özellikle Noterler Birliğimizle, noterlerimizle birlikte uygulama sorunlarını sürekli konuşarak, tartışarak noterlik hizmetlerinin, vatandaşlarımızın bu hizmetten daha etkin, daha kolay yararlanabilmesi için gerekli yasal düzenlemelere hazırlık yapıyoruz ve bugüne kadar olduğu gibi çok önemli mesafeler de kaydettiğimizi belirtmek istiyorum.

Haberin Devamı

HAFTA SONLARI İÇİN ÖNEMLİ KOLAYLIK

Tapuda sadece hafta içi yapılabilen taşınmaz satışıyla ilgili işlemler, nöbetçi noter uygulaması kapsamında hafta sonu da gerçekleşmiş olacak. Bu da önemli bir kolaylık. Satış noterler denetiminde yapılacak. Bu da uyuşmazlıkları ortadan kaldıracak.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!