‘Nisan ayı enflasyonu yüzde 50’den az olur’

Güncelleme Tarihi:

‘Nisan ayı enflasyonu yüzde 50’den az olur’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2023 07:00

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, nisan ayında enflasyonun yüzde 50’lerin altında bir seviyeye ulaşacağını söyledi.

Haberin Devamı

Sapanca’da düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde konuşan Bakan Nebati, dünyada artan enflasyon ve hayat pahalılığına karşı aldıkları tedbirlerle ve küresel normalleşmenin de katkısıyla enflasyonun öngördükleri şekilde düşmeye başladığını ifade etti. Nebati, “Enflasyonun tedrici olarak tek haneli seviyelere kalıcı bir şekilde inmesini sağlayacağız. İnşallah nisan ayı enflasyon rakamları açıklandığında yüzde 50’lerin oldukça altında bir seviyeye ulaşmış olacağız” diye konuştu.

TOGG İÇİN BANA GELİYORLAR

Konuşmasında geçtiğimiz günlerde kullanmaya başladığı Türkiye’nin yerli otomobili Togg’a da değinen Nebati, ‘‘Milletin 60 yıllık hayalini gerçekleştirerek yerli otomobil Togg’u yollara çıkardık. Çıktığı günden beri Togg’u aktif şekilde kullanıyorum. İstanbul’da ve seçim bölgem Mersin’de iyi bir Togg kullanıcısıyım. Şu an kuyruk var. Herkes ‘Ben de istiyorum’ diye bana da geliyor’’ dedi.

Haberin Devamı

Yıl sonuna kadar 28 bin aracın üretileceğini yineleyen Nebati, şunları söyledi:

“58 yaşındayım. Ömrümün önemli kısmı ‘Biz bu işi beceremeyiz, yapamayız’ teraneleriyle geçti. Sokaktan aracı kullanarak geçtiğimizde özellikle benim yaşımdaki kesimin araca nasıl baktığını görmek, ‘Yaparsa Türkiye yapar’ anlayışını görmek kadar keyifli bir şey yok. 2030’a kadar da 1 milyon araç üretme hedefiyle ilerliyor.”

‘YAŞANAN KRİZLERİN HÂLÂ ACISI VAR’

Etkinlikte Türk Traktör Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Durak moderatörlüğünde Global Fırsatların Geleceği konulu panel gerçekleştirildi. Panelin konuşmacıları arasında TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkan Vekili & TAV İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sani Şener, LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük ve Hayat Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Başkanı M. Avni Kiğılı yer aldı. Panelde konuşan M. Avni Kiğılı Türkiye’nin ilk dijital bankasını kurduklarını belirterek, “Kısa bir süre önce faaliyet iznini alan Hayat Finans, şubesiz ve sadece dijital kanallardan hizmet veren bir banka olacak’’ dedi. Sani Şener ise krizlerde sahada olmanın önemine dikkat çekerek, “Risk yönetimi bir kurallar bütünüdür, kriz yönetimi ise ameliyattır. Kriz kötü olmuştur ama sizin için daha kötüye gitmesini engellemek için sahada olacaksınız. Girdiğimiz pazarlarda yaşanan krizlerin hâlâ acısı var. Örneğin Libya’dan paramızı alamadık” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!