Müdüre Ordulular sahip çıktı

Güncelleme Tarihi:

Müdüre Ordulular sahip çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2006 00:00

Fındık mitingi sırasında "Eyleme müdahale et" diyen vekille tartışan Emniyet Müdür vekiline sivil toplum örgütleri sahip çıktı.

Haberin Devamı

Ordu Barosu, üreticiler ve çok sayıda sivil toplum örgütü sivil toplum örgütünün sahip çıktığı Rıdvan Güler de 20 günlük izin alıp kentten ayrılmadan önce yaptığı yazılı açıklamada, "Görevden alınmam fındık sorununu çözecekse karara saygılıyım" dedi. Pazar günü Ordu Cumhuriyet Meydanı’nda Türkiye Ziraat Odaları Birliği öncülüğünde düzenlenen mitinginde Ordu’nun Samsun ve Giresun ile bağlantısını sağlayan Karadeniz Sahil Yolu’na çıkan yaklaşık 20 bin kişinin ulaşımı 10 saat süreyle engellediği eylemde, kendisini telefonla arayan bir milletvekiliyle tartışan Emniyet Müdür Vekili Rıdvan Güler, görevinden alınmasına tepki yağdı. Bir grup fındık üreticisi dün öğle saatinde AKP il binası önünde toplanarak, alkışlarla hükümeti protesto etti.

HELAL OLSUN ONA:

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eacdd6f018fbb8f897bd50
AKP önünde yaklaşık bir saat süreyle eylem yapan ’Müdürümüzü istiyoruz’ sloganı atan fındık üreticilerinden 45 yaşındaki İlhan Çelik, "Böyle bir Emniyet Müdürü Ordu’ya gelmedi, helal olsun ona" dedi. Ordu Ziraat Odası Başkanı Onur Şahin, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyesi Nejat Avcı, Ordu Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Akdeniz, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mustafa Aslan, Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Mehmet Bayhan ise yaptıkları ortak yazılı açıklamada, Emniyet Müdür Vekili Rıdvan Güler’in görevden alınmasına tepki gösterdi. Açıklamada şöyle denildi: "Emniyet ve kolluk kuvvetlerinin birinci görevi vatandaşların can güvenliğini sağlamaktır. Bu konuda Ordu Emniyet Müdürlüğü başarılı bir çalışma sergilemiştir. Rıdvan Güler, saat 12.00’den yolun açıldığı 22.00’ye kadar sürekli yolu kapatan göstericilerin arasında olarak ikna çabalarında olmuştur. Takdir edilmesi gerekirken, görevden alınmasını kabul etmiyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!