Milyonlarca yolcu taşıyan kooperatifin yöneticilerine ağır suçlama

Güncelleme Tarihi:

Milyonlarca yolcu taşıyan kooperatifin yöneticilerine ağır suçlama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2018 10:11

Ağırlıklı olarak Marmara Bölgesinde otobüs taşımacılığı yapan Sakarya Vib için hazırlanan rapor sonrası, kooperatif yöneticileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Kooperatif yöneticileri hakkında hazırlanan raporda, her bir yolcu başına yapılan 3 liralık kesintilerin akıbetinin belli olmadığı kaydedildi. Yapılan hesaplamaya göre, söz konusu kesinti sonrası toplanan paranın miktarı 30 milyon lira olduğu ifade ediliyor.

Haberin Devamı

41 ORTAKLI SS 37 Nolu Sakarya VİB otobüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi hakkında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin incelemesi sonrası hazırlanan rapor savcılığa gönderildi.

ZİMMET SUÇLAMASI

Raporda, kooperatif yöneticilerine yönelik ‘zimmet’ suçlamasının yer aldığı raporda iki temel suçlama bulunuyor. Bunlardan ilki, kooperatif hesabında bulunmayan 1 milyon 582 bin 846 liranın nerede kullandığına ilişkin belge sunulamaması…

İKİ FARKLI TABLO KULLANILDI

İkincisi ise, her bir yolcuya satılan biletten kesilen 3 liralık ‘sigorta payı’ kesintisi… İddiaya göre, kooperatifte yeni bir program kullanıldı. Ortaklar ayrı bir tablo görürken, gerçekte başka bir hesap tablosunun olduğu öne sürülüyor. Müfettişlerin yaptığı incelemede de, iddiaların gerçek olduğu görüşü rapora yansıdı. Yapılan incelemede, kullanılan programın da, konunun şikayete konu olmasından sonra silindiği belirlendi.

Milyonlarca yolcu taşıyan kooperatifin yöneticilerine ağır suçlama


30 MİLYON LİRA TOPLADILAR İDDİASI

Haberin Devamı

Yapılan hesaplamaya göre, yılda 2 milyon yolcunun taşındığı Sakarya Vib’de, bu şekilde toplanan paranın miktarı 30 milyon lira olarak hesaplanıyor.

YÖNETİM GÖREVDEN ALINDI 

Hazırlanan rapor sonrası kooperatif yöneticileri Seyhan Azder, Ayhan Sevgin Özgür Çamoğlu, Feruh Öztürk, Hakan Demirtaş, Ali Rıza Tez, Necati Müslüm ve Salih Aktaş görevden alındı. Sakarya Vib yönetimine yeni isimler atandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!