Milli Piyango için flaş düzenlemeler

Güncelleme Tarihi:

Milli Piyango için flaş düzenlemeler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2016 09:37

Milli Piyango İdaresi’ne ilişkin yapılan yeni düzenlemeler Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre; ihale sonucunda Danıştay’ın görüşünün alınmasına gerek olmayacak. Ayrıca oyun bağımlılığına ilişkin tedbir alınmalı şartı da kaldırıldı.

Haberin Devamı

Şans oyunları lisansının verilmesi, lisansa konu faaliyetlerin düzenlenmesi ve denetlenmesi yönetmeliğinde değişiklikler yapıldı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan yönetmelikte yapılan değişiklikle, lisans sahibinin ortaklık yapısında bu yönetmelik ve lisans sözleşmesi hükümlerine uygun olarak meydana gelecek değişikliklerin lisansın devri olarak değerlendirilmeyeceği hüküm altına alındı. Değişikliğe göre, Milli Piyango İradesi, lisans süresince lisansa konu şans oyunlarını düzenleyemeyecek ve bu oyunlar için ayrı bir lisans veremeyecek.

Değişiklik kapsamında, şans oyunları lisansı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Milli Piyango ve ihale üzerinde kalan şirket arasında imzalanarak yürürlüğe girecek. İlgili yönetmelik maddesinde "belirlenen şartları sağlayan şirket arasında parafe edilen lisans sözleşmesinin, düşüncesi alınmak üzere Danıştay'a gönderilmesine" ilişkin ibare kaldırıldı.

Haberin Devamı

Yönetmeliğin lisans alan şirketin, oyun bağımlılığının önlenmesi konusunda gerekli tedbirleri almasına ilişkin 26. maddesinde geçen "oyun bağımlılığı" ibaresi de yürürlükten kaldırılan ibareler arasında yer alıyor. Yönetmelikle ayrıca "aynı gün içinde birden fazla çekiliş yapılan oyun türleri"ne izin verilmemesine ilişkin maddede birden fazla çekiliş ibaresi "ikiden" olarak değiştirildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!