Melih Gökçek'ten Ankara Bulvarı açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Melih Gökçekten Ankara Bulvarı açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2015 13:00

Habertürk canlı yayınında konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek alınan mahkeme kararı sonrası bugün ulaşıma kapatılan Ankara Bulvarı hakkında açıklamalarda bulundu. Gökçek yol için ufak tefek değişikliklerle yeni bir plan yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı

İşte Gökçek’in açıklamalarından satır başları:

Melih Gökçekten Ankara Bulvarı açıklaması

Yeni bir plan yapalım bu ay geçirelim dedim. 1 ay sonra bizim mecliste açarız. Ufak tefek değişikliklerle yeni bir plan yapacağız.

Melih Gökçekten Ankara Bulvarı açıklaması
ANKARA BULVARI GECE 03:00'DA TRAFİĞE KAPANDI

Düne kadar senin oradaki tarladan haberin yoktu. Oradaki kayaları kırdık yol yaptık. Kuş uçmaz kervan geçmez.

Bu odalar kalksın şimdi o vatandaşların yanına gidip anlatsınlar bunu. Mimarlar Odası hanımefendi ile oturalım şu meseleleri konuşalım.

Melih Gökçekten Ankara Bulvarı açıklaması

'GÖKÇEK BİZİ HEDEF GÖSTERİYOR'
Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara Bulvarı'nın yargı kararıyla trafiğe kapatılmasıyla ilgili "İnsanların kullandığı alanı hemen 2 gün içinde 'ben kapatıyorum' yaklaşımıyla yaparsanız herkesi mağdur edersiniz. Bunun bir risk yönetim planı olması gerekiyor. Hangi alanlardan insanlar ulaşım sağlayacaklar bunun ciddi yönlendirmelerinin yapılması gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

Candan, TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Ankara Bulvarı'nın hukuksuz olduğunu ve daha önce açılmaması gerektiğini savundu.

"Kaçak sarayı mühürleyemiyor, ona işlem yapamıyor, gidiyor halkın kullandığı yolu kapatıyor" ifadelerini kullanan Karakuş, şöyle devam etti:

"İnsanların kullandığı alanı hemen 2 gün içinde 'ben kapatıyorum' yaklaşımıyla yaparsanız herkesi mağdur edersiniz. Bunun bir risk yönetim planı olması gerekiyor. Hangi alanlardan insanlar ulaşım sağlayacaklar bunun ciddi yönlendirmelerinin yapılması gerekiyor. Ama Melih Gökçek kentte plan yapmayı boyacı küpü zannediyor. Onun için 'yolu kapattım hadi buradan geçin' diyor."

Candan, Melih Gökçek'in alternatif yolları da kapattığını, halka sürekli eziyet eden bir yaklaşım içinde olduğunu iddia etti.

Gökçek'i istifaya davet etti

Gökçek'in Mimarlar Odası ve meslek odalarını hedef gösterdiğini savunan Candan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Ciddi yönlendirmelerle eski yolların açılması gerekiyor. Bu yol olmadan önce Ankara'ya nasıl ulaşıyorlardı insanlar. Banliyö hatlarının belki hızlandırılması...Toplu taşıma yok o alana ilişkin. Toplu taşımanın koyulması gerekiyor. Yönlendirmelerin ve bilgilendirmelerin çok ciddi yapılması gerekiyor. Ankara'nın ulaşım ana planı yok şu anda. Ulaşım planı olmayan bir Ankara ile karşı karşıyayız. Kaynakları çok kötü kullanan bir belediye ile karşı karşıyayız. İnsanlara otomobiller yerine toplu taşıma cazip hale getirebilir. Zaten eski yollar var. Yeter ki siz o yolları aktif hale getirin. Her zaman olduğu gibi plansız yapıyor. Bir planı hazırlarken de bilimsel şekilde davranmıyor. Bir yolu kapatırken de 'ben kapattım oldu' ile olmuyor. Siz halkınızı mağdur etmeden çözüm bulmak durumundasınız. Bu çözüm Ankara Bulvarı değil. Onun doğru olmadığını mahkeme ve bilim insanları da söyledi."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!