Mehmet Şimşek’ten Dünya Bankası mesajı

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Şimşek’ten Dünya Bankası mesajı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2023 07:00

Dünya Bankası’nın Türkiye’de devam eden 17 milyar dolarlık programına, 18 milyar dolar daha ek yaptığını duyurması, piyasalarda yürütülen ekonomi programına güven mesajı olarak nitelendirilirken, bir değerlendirme de Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten geldi.

Haberin Devamı

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşımda bulundu. Şimşek, “Dünya Bankası, önümüzdeki üç yıl içinde Türkiye’nin kamu ve özel sektörüne sağladığı finansmanı ikiye katlayarak 35 milyar dolara çıkarmayı planlıyor” diyerek alınan kararın Orta Vadeli Program için bir onay niteliğinde olduğunu söyledi.

ÜRETİM VURGUSU

Şimşek, söz konusu planlamanın Birleşik Arap Emirlikleri’nin daha önce açıkladığı üç yılı kapsayan yaklaşık 51 milyar dolarlık yatırım planına ek olacağını belirtirken; böylesine önemli bir dış finansmanın, programın başarılı şekilde yürütüleceğine destek olacağını vurguladı. 

Bakan Mehmet Şimşek açıklamasının devamında Orta Vadeli Program’da makroekonomik ve finansal istikrarı sağlamayı, kapsayıcı ve sürdürülebilir büyümeyi teşvik etmeyi, deprem sonrası yeniden yapılanma sürecini başarıyla tamamlamayı amaçladıklarını söyleyerek, “Bu program, üretimi artırmak için reformları canlandırmaya odaklanmış durumda” değerlendirmesini yaptı. Dünya Bankası tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, Türkiye ekonomisini istikrara kavuşturacak politikalara eşlik etme konusunda kararlılık mesajı verilmişti.

BAKMADAN GEÇME!