Marmara’daki şirketler istihdamı artıracak

Güncelleme Tarihi:

Marmara’daki şirketler istihdamı artıracak
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2024 07:00

Küresel insan kaynakları çözümleri alanında hizmet veren ManpowerGroup’un İstihdama Genel Bakış Araştırması’na göre, Türkiye’de önümüzdeki çeyrekte olumlu bir işe alım iklimi öngörüldü. Marmara Bölgesi’ndeki işverenlerin ise 2023’ün ikinci çeyreğinde çalışan sayılarını artırması bekleniyor.

Haberin Devamı

2024’ün ikinci çeyreğine ilişkin işe alım beklentilerini ölçmek için 42 ülkede 40 bin 385 işverenle gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre, önümüzdeki çeyrekte Türkiye’de yüzde 14 puanlık Net İstihdam Görünümü (NEO) ile olumlu bir istihdam iklimi öngörülüyor. Ancak, işe alım beklentileri geçen çeyreğe göre 3 puan ve 2023’ün 2. çeyreğinden bu yana 10 puan geriledi. Bölgesel bazda ise Marmara Bölgesi, 15 NEO puanı ile işverenlerin işe alım beklentileri en güçlü üçüncü bölge olurken en rekabetçi bölge, 2024’ün ilk çeyreğinden bu yana sabit kalan ve 2023’ün ikinci çeyreğinden bu yana 4 puan artan 18 NEO ile Ege Bölgesi oldu. Bu bölgedeki beklentiler son 9 yılın en yüksek seviyesinde seyretti.

‘ENFLASYONDA DÜŞÜŞ BEKLENTİYİ ARTIRACAK’

Araştırmaya göre, Türkiye’nin en rekabetçi sektörü 39’luk istihdam görünümü ile bilgi teknolojileri oldu ve beklentiler geçen çeyreğe göre 3 puan, bir yıl öncesine göre ise 18 puan arttı. ManpowerGroup Türkiye Genel Müdürü Feyza Narlı, “Daha sıkı para politikasının etkilerinin kademeli olarak gerçekleşmesi ve enflasyonda önemli bir iyileşme görülmeden önce önümüzdeki aylarda zirvenin görülmesi de bekleniyor. Bu zirvenin ardından enflasyonda yaşanacak kayda değer düşüş, istihdam ortamına da olumlu bir şekilde yansıyacak ve işe alım beklentilerini artıracaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!