Lüleburgaz’da 4 milyar liralık otocam yatırımı

Güncelleme Tarihi:

Lüleburgaz’da 4 milyar liralık otocam yatırımı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2023 07:00

Sanayi yatırımlarının son dönemdeki adreslerinden olan Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesi, global hedefli yeni bir tesise daha ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Küresel çapta yükselen rekabet ve otomotiv camlarına olan talebin artması üzerine harekete geçen Şişecam, Lüleburgaz’da yaklaşık 4 milyar TL’lik (Yaklaşık 190 Milyon dolar) yatırımla hayata geçirdiği otocam hattını devreye aldı.

Yeni yatırım yıllık 200 bin ton kapasiteyle çalışırken ilçede 114 kişiye de ek istihdam sağlayacak.

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Prof. Dr. Ahmet Kırman, şirketin otomotiv ham camına özel olarak hayata geçirdiği bu ilk yatırımın ülke ekonomisi için de önemli olduğunu belirtti. Kırman, “Küresel çapta artan rekabet ve Türkiye için bir float hattı büyüklüğüne ulaşmış otomotiv camı ihtiyacının artarak devam etmesi üzerine, 2021’de Lüleburgaz’a bir düz cam hattı kurma kararı almıştık. Şimdi bu yatırımı hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Standartların dışında genişliğiyle dikkat çeken net 4.88 metre ene sahip yeni hat, bu özelliği sayesinde üretimde yüksek oranda verimlilik sağlayacak. Bu yatırımla Şişecam’ın mevcut durumda otocam üretimi yapan float hatları da kapasiteleri ve verimlilikleri artırılarak tamamen mimari cam üretimine yönlendirilebilecek” dedi.

Haberin Devamı

Bu yatırımın tamamlanmasıyla birlikte Şişecam’ın Türkiye’deki toplam float üretim kapasitesi yüzde 30 oranında artarak 2.6 milyon ton hacme ulaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!