KYK kredi miktarı 2014-2015 yılı ne kadar? İşte yıllara göre KYK kredi ücretleri

Güncelleme Tarihi:

KYK kredi miktarı 2014-2015 yılı ne kadar İşte yıllara göre KYK kredi ücretleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2022 18:47

KYK kredi miktarı yıllara göre borç ücreti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ile gündeme geldi. Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyona farkı ya da faiz oranı olmaksızın sadece alınan kredi tutarı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani ana para. Kredi geri ödemesi yapan gençlerimiz faydalanacak" dedi. Kararın ardından 2014-2015 yılları arasında KYK kredisi alanlar ana para miktarına odaklandı. Peki, KYK kredi miktarı ne kadar? İşte yıllara göre KYK kredi ücretleri hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

KYK aldığım kredi ne kadar sorusunun yanıtı, Kabine Toplantısı ile gündeme geldi. Kamuoyunun takip ettiği KYK kredileri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurdu. Alınan karara göre o yıl çekilen KYK kredisi borçlarından sadece ana para tahsil edilecek. Krediye işlenen enflasyon farkı ya da faizler silinecek. Mevcut borcu olan ve krediye başvuracak olan öğrenci ya da mezunlar yeni düzenlemeden yararlanabilecek. 2014-2015 KYK burs ve Kredileri yükseköğretim için 330 TL olarak belirlenmişti.

2014-2015 KYK KREDİ MİKTARI NE KADAR?

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nden (KYK) yapılan yazılı açıklamaya göre, burs-kredi miktarı 300 TL'den 330 TL'ye yükseltilmişti.
Kurum tarafından lisans öğrencilerine 330 TL, yüksek lisans öğrencilerine 660 TL, doktora öğrencilerine ise 990 TL burs-kredi ödemesi yapılmıştı.

Haberin Devamı

KYK ALDIĞIM KREDİ MİKTARI NE KADAR?

Borç/taksit bilgileri, e-Devlet sayfasından Bakanlık linkine ulaşılarak öğrenim/katkı kredisi geri ödeme sorgulama ekranından veya 444 0 472 numaralı çağrı merkezinden öğrenilebilmektedir.

KYK KREDİ VE BURS SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

KYK kredi borcu bulunan ve ödeme yapmak isteyenler e-devlet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) interaktif vergi dairesi üzerinden bağlanarak vergi borçları sekmesi altından öğrenim kredisi borçlarının olduğu bölüme girerek ödemek istediği taksit veya taksitleri seçerek kredi kartı ya da banka kartı ile ödeme yapabilmektedir.

Geri ödeme başlangıç tarihi, borç miktarı ve aylık taksitler ‘kyk. gov.tr’ internet adresindeki ‘E-hizmetler’den ‘Öğrenim/ Katkı Kredisi Borç Sorgulama’ başlığına tıklanarak ‘TC kimlik numarasıyla’ öğrenilebiliyor. E-Devlet üzerinden de borç bilgilerine ulaşılabiliyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!