Kutu kutu standart

Güncelleme Tarihi:

Kutu kutu standart
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2018 23:45

“HABERİM olmadan numaram operatörüm değişti.” Bu cümleyi arama motorlarına yazdığınızda aynı şikâyetin defalarca tekrarlandığını görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Mobil iletişim operatörleri abonelerinin yaşadığı bu sorunun en büyük sebeplerinden biri ‘münhasır olmayan’ yani operatörlerin alt bayilerinden kaynaklanıyor. Benzer şikâyetlerin, müşteri memnuniyetine ciddi zarar vermesi operatörleri harekete geçirdi. Münhasır olmayan bayiler için bir standart oluşturulması için düğmeye basan operatörlerden biri de Turkcell oldu. Münhasır olmayan bayiler için ‘kutu projesi’ geliştiren Turkcell, alt bayilerin sayısını neredeyse 3’te 1 azalttı. Bu bayilerin kalitesini ise yeni tabelalar, tabletler, verdiği eğitimlerle arttırdı.

Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, münhasır olmayan bayiler için 3 farklı kutu seçeneği sunduklarını ifade ederek, “Birinci kutu seçeneğimizde münhasır bayilerimiz Turkcell’in hizmetlerini verebiliyor. Cihaz satabiliyor, aktivasyon yapabiliyor ve diğer tüm Turkcell işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Bu kutunun içinde tabela, tablet, eğitim setimiz ve tişörtlerimiz var. Özellikle tabelamız rengiyle, şekliyle diğer münhasır mağazalardan ayrışıyor. Müşterilerimiz münhasır olmayan mağazaları karşıdan daha kolay anlayabiliyor. İkinci kutumuzda cihaz satışı yok. Sadece aktivasyon hizmetleri var. Tablet, eğitim setimiz, tişörtlerimiz ve tabelamız da bu kutuya dahil. Üçüncü kutumuzda ise sadece ön ödemeli hatlara TL yükleme işlemi yapılabiliyor. Bu paketimizde tabelamız hariç tüm desteklerimiz yer alıyor. Yani onları da ayrıştırarak bir düzene girmesini sağladık.”

5 BİN TL’DEN BAŞLIYOR
Münhasır olmayan bayilerden 2 yıllık süreçler için ücret aldıklarını anlatan Erkan, “Her şeyi yapabilen kutunun ücreti 2 yıllık ücreti 35 bin TL. İkincisi, yani orta segment 25 bin TL. Üçüncü ise segment ise 5 bin TL” dedi. Şu anda toplamda 5 bin civarında Turkcell bayisi bulunduğunu kaydeden Erkan, “Eskiden münhasır olmayan mağazalarda sayımız 10 binlerin üzerindeydi. Münhasır mağazaların sayısı ise 950 idi. Yani toplamda 11 bin-12 bin civarında Turkcell mağazası vardı. Şu anda münhasır olmayan mağaza sayımız 3 bin 500. Münhasır olan mağazalarımız ise yüzde 50 arttı ve 950’den 1450’ye çıktı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!