Kruvaziyerde rekorlar geliyor! Yolcu sayısı 1 milyona yaklaştı

Güncelleme Tarihi:

Kruvaziyerde rekorlar geliyor Yolcu sayısı 1 milyona yaklaştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2023 07:00

Kruvaziyer turizminde Türkiye, pandeminin ardından bu yıl önemli bir atak yapıyor. Bu yılın nisan ayında 88 bin 566 kruvaziyer yolcu sayısına ulaşan Türkiye, bu sayıyı mayısta 176 bin 840, haziranda 183 bin 40, temmuzda ise 209 bin 33’e yükselti. Ekonomistlere göre de kruvaziyer turizminin genel pazarda ‘belirleyici güç’ olması muhtemel.

Haberin Devamı

Camelot Maritime Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Emrah Yılmaz Çavuşoğlu, “Geçen yıl mayıs-haziran- temmuz döneminde ülkemize 341 bin 556 kurvaziyer yolcu gelirken, bu yıl ise aynı dönemde bu sayı yüzde 66.7 artarak 569 bin 280’e ulaştı. Eğer artışlar bu şekilde yükselmeye devam ederse yıl sonunda 1 milyon rakamının aşılmasını bekliyoruz” dedi.

‘POTANSİYEL YÜKSEK’

Çavuşoğlu, “Bu rakamlar içinde bulunduğumuz durum itibarıyla çok ciddi bir başarı gibi gelebilir. Oysa potansiyelimiz çok daha yüksek. Türkiye’de son yıllarda özel sektör kruvaziyer turizminin gelişmesi için önemli yatırımlar yapmaya başladı. Bu yatırımların artması ve sadece özel sektörle de sınırlı kalmaması gerekiyor. Artık devlet politikası olarak denizciliğin yer alması önem arz ediyor. Günümüzde kruvaziyer turizminde talep gören ülke konumuna eriştik” ifadesini kullandı.

‘AVANTAJLARA SAHİBİZ’

Türkiye’nin kruvaziyer turizminde çok önemli avantajlara sahip olduğunu belirten Emrah Yılmaz Çavuşoğlu, “Türkiye, jeopolitik açıdan çok güçlü bir konumda. Asya, Afrika ve Avrupa’nın kesişim alanında bulunuyoruz. Ülkemiz, başta kruvaziyer turizmi olmak üzere turizmin diğer bütün branşlarında gelişmeye açık” dedi. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında “denizci millet” olabilmek için denizciliğe daha çok yatırım yapılması gerektiğini ifade eden Camelot Maritime Genel Müdürü Kaptan Gürbüz Can ise “Denizcilik, ülkemiz ekonomisine çok önemli katkılar sunabilir. Deniz turizminden tutun da deniz taşımaya kadar çok önemli fiziki avantajlarımız var. Fiziki avantajlarımız dışında genç ve yetişmiş insan kaynakları anlamında da artılarımız bulunuyor. Denizcilik alanında hedefimizi yükseltmeliyiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!