Kredi kartıyla yurtdışı tatile kısıtlama kararı

Güncelleme Tarihi:

Kredi kartıyla yurtdışı tatile kısıtlama kararı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2023 07:00

BANKACILIK Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) finansal istikrarın güçlendirilmesine yönelik kredilerde sıkılaştırma adımları attı.

Haberin Devamı

Buna göre, kredi kartıyla yapılacak yurtdışı tatil harcamalarında taksit seçeneği ortadan kaldırıldı. Kurum ayrıca, bankaların bireysel kredi ve taşıt kredileri için uyguladığı sermaye yeterlilik kısıtlarını da sıkılaştırdı. Kurumdan yapılan açıklamada, ihtiyaç kredileri (kredili mevduat hesapları dâhil), bireysel kredi kartlarının (kredi kartı harcamaları ve nakit çekimleri dâhil), tüketicilere kullandırılacak binek araç edinimi amaçlı taşıt kredileri ile taşıt teminatlı kredilerin ve tüketiciler ile yapılacak finansal kiralama işlemlerinin risk ağırlıklarının standart yaklaşımda yüzde 150 olarak uygulanacağı belirtildi. BDDK tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

TAŞIT KREDİLERİ KISILDI

“Finansal istikrarın güçlendirilmesine yönelik atılacak koordineli adımlar kapsamında 31 Temmuz 2023 tarihinde Kurumumuz internet sitesi üzerinden kamuoyuna duyurulduğu üzere, sermaye yeterliliği standart oranları hesaplamasında dikkate alınan risk ağırlıklarının ihtiyaç kredileri, bireysel kredi kartları, tüketicilere kullandırılacak binek araç edinimi amaçlı taşıt kredileri ile taşıt teminatlı krediler ve tüketiciler ile yapılacak finansal kiralama işlemleri açısından arttırılmasına karar verilmiştir. Ayrıca, kredi kartlarında uygulanan taksitlendirme sürelerinin; havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışına ilişkin harcamalarda uygulanmamasına ve söz konusu harcamalarda taksitlendirme yapılmamasına karar verilmiştir.”

BAKMADAN GEÇME!