‘Konut sektöründeki köpüğü de alacağız’

Güncelleme Tarihi:

‘Konut sektöründeki köpüğü de alacağız’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2023 07:00

TİCARET Bakanı Ömer Bolat, emlak sektöründe spekülatif fiyat artışları nedeniyle oluşan tüketici mağduriyetlerini ortadan kaldırmak üzere çalıştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Bolat, araç fiyatlarındaki köpüğü ortadan kaldırdıkları gibi emlak piyasasında da bunu yapacaklarını ifade etti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlık bütçe görüşmelerinde konuşan Bolat, konut satış ilanlarında haksız ve adil olmayan fiyat artışlarına aracılık eden 545 emlak işletmesine 54.5 milyon TL idari para cezası uyguladıklarını belirtti. Otomotiv ve emlak sektöründe dün yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle ilan platformlarına, ilan verenlerin kimlik ve iletişim bilgilerini doğrulama, bununla birlikte ilan verme yetkilerinin bulunup bulunmadığını kontrol etme yükümlülüğü getirdiklerini vurgulayan Bolat, “Satış kampanyaları ve ciddi fiyat indirimleri ile vatandaşımız lehinde olumlu sonuçlar elde ettik. Otomotiv sektöründe elde ettiğimiz bu başarıyı, spekülatif ilanları engelleyerek kısa süre içinde emlak piyasasında da yakalayacağımıza inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

HEDEF LOJİSTİK ÜS OLMAK

Bakan Bolat, 2028 yılına dair ihracat hedeflerini de sıraladı. “2028’de küresel mal ihracatında Türkiye’nin payını yüzde 1.3’e, KOBİ’lerin ihracattaki payını yüzde 32’ye, e-İhracat’ın toplam ihracattaki payını yüzde 10’a, yüksek ve orta-yüksek teknolojili ürün ihracatı payını yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz” diyen Bolat, şöyle devam etti: “Yurt Dışı Lojistik Dağıtım Ağları Kararı (YLDA) ile yurtdışında etkin yapılanmalara gidiyor ve tüm lojistik süreçlerin uçtan uca yönetildiği entegre bir model kuruyoruz. Lojistik dağıtım ağları sayesinde ülkemizi küresel ölçekte lojistik bir üs haline getirerek mal ve hizmet ihracatımızı artırmayı amaçlıyoruz. Karar kapsamında, dördü Avrupa’da ve ikisi de ABD merkezli olmak üzere altı başvuruya onay verdik. Diğer taraftan, Orta Asya ve Afrika’da da dağıtım ağları kurulmasını planlıyoruz.”

 

 

BAKMADAN GEÇME!