Richard Marriott: Desteklenen KOBİ yüzde 50 arttı, ihracat 300 milyon euroyu geçti

Güncelleme Tarihi:

Richard Marriott: Desteklenen KOBİ yüzde 50 arttı, ihracat 300 milyon euroyu geçti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2022 13:18

Türkiye’deki ilk lojistik merkezinin faaliyete geçtiğini geçtiğimiz günlerde duyuran e-ticaret sitesi Amazon’un Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott, geçtiğimiz yıl Türkiye’de desteklenen KOBİ satış ortaklarının sayısının bir önceki yıla oranla yüzde 50’den fazla arttığını ve KOBİ’lerin şirket üzerinden 300 milyon euronun üzerine ihracat yaptığını belirtti.

Haberin Devamı

Amazon Türkiye Ülke Genel Müdürü Richard Marriott, şirketin Türkiye’deki KOBİ’lere sunduğu desteklerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Richard Marriott, şirketin Türkiye’de desteklediği KOBİ satış ortaklarının sayısının, 2021 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 50’den fazla artarak 25 binin üzerine çıktığını, KOBİ’lerin ihracat satışlarının ise yine aynı dönemde iki kattan fazla artarak 300 milyon euroyu aştığını belirtti.

Marriot şunları söyledi: “Türkiye’de de gerek Amazon Türkiye’de satış yapan, gerekse sunduğumuz hizmetlerle dünyaya açılan KOBİ’lerin başarıları her geçen gün artmaya ve ülke ekonomisi için katma değer yaratmaya devam ediyor. Türkiye’de mağazalarımızda satış yapan KOBİ’lerin sayısı 2021 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 50’den fazla artarak 25 binin üzerine çıktı ve yine KOBİ’ler tarafından sunulan ürünlerin satış oranı da aynı dönemde iki kat arttı. Amazon üzerinden satış yapan Türk KOBİ’ler, bugüne kadar Türkiye’de 35 binden fazla kişiye istihdam yarattı. KOBİ’lerin ihracat satışları ise 2021 yılında bir önceki yıla oranla iki kattan fazla artarak 300 milyon euroyu aştı.”

Haberin Devamı

Şirketin geçtiğimiz günlerde Türkiye’de açılışını yaptığı lojistik merkezinden de bahseden Marriot şu ifadeleri kullandı: “Artan müşteri talebini karşılamak adına açtığımız lojistik merkezimizi 100 milyon doları aşan bir yatırımla hayata geçirdik ve bir yılda 1.000’i aşkın yeni istihdam yaratmayı hedefliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!