Hedef 50 milyon turist

Güncelleme Tarihi:

Hedef 50 milyon turist
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2019 10:35

2023’te 50 milyon turisti ağırlamayı hedefleyen Türkiye turizm sektörü her geçen sezon iş gücünü geliştiriyor ve turizm alanındaki faaliyetlerine bir yenisini daha ekliyor. Turizm sektörünün bel kemiği olan turizm çalışanlarını da kapsayan birçok faaliyetten ön plana çıkan çalışma ise turizmde nitelikli ve kaliteli personel yetiştirmek için hayata geçirilen turizm okulları oluyor.

Haberin Devamı

Üniversitelerin Turizm Otelcilik bölümlerinin dışında özel eğitimler veren ve staj imkanı sağlayan okulların sektördeki eğitimli ve tecrübeli personel açığını kapatmayı hedefleyen yatırımları ise sektöre yeni bir hareketlilik getiriyor.    

2027’DE 3 MİLYON KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Dünyanın en büyük iş verenlerinden biri olan turizm ve otelcilik endüstrisinde, Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi’nin (WTTC) hesaplarına göre 2027 yılında yalnızca Türkiye’de 3 milyon kişiye istihdam sağlanması bekleniyor. Türkiye’deki turizm potansiyelinin ve iş gücü ihtiyacının farkına varan dünyaca ünlü turizm okulları da kalifiye turizm elemanı ve yöneticisi yetiştirmek amacıyla KOBİ’lerin de girişimleriyle Türkiye pazarına giriyor ve her geçen gün de öğrenci sayısını artırıyor.

Haberin Devamı

TURİZMDE Y KUŞAĞI ETKİSİ

Dünya ekonomisinde en büyük paya sahip olan turizm endüstrisine, Y kuşağının yapacağı macera seyahatleri, gastronomi turizmi, fotoğraf, iş ve tatil turizminin damga vurması bekleniyor. Turizmdeki büyüme rakamlarını daha da yukarı çekmesi beklenen Y kuşağının aynı zamanda fikirlerine ve becerilerine de ihtiyaç duyan sektör, mühendislik, ekonomi, bilişim gibi farklı bölümleri bitiren gençlere otelcilikte kariyer yapma fırsatı sunarak tatmin edici ve anlamlı bir kariyer yapma olanağı da veriyor.

EN ÇOK TURİST İSTANBUL VE ANTALYA’YA GELİYOR

2018 yılında 0cak-Kasım döneminde 37,5 milyon yabancının ziyaret ettiği Türkiye turist çekme açısından ilk 10’da yer alan ülkelerden biri. Bir önceki yıla göre yüzde 22 artışla turist sayısını arttıran sektörde 23 milyon dolarlık gelir elde edildi. En çok turist çeken şehirler ise İstanbul ve Antalya. İstanbul 12,3 milyon yabancı turist ağırlarken, Antalya 13,6 milyon ile turistlerin en çok ziyaret ettiği ilk iki şehir oldu. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!