Girişimcilere sağlanan vergi kolaylıklarını biliyor musunuz?

Güncelleme Tarihi:

Girişimcilere sağlanan vergi kolaylıklarını biliyor musunuz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2016 15:59

Genç girişimciler ve kadınların iş hayatında daha aktif rol almalarını sağlamak için devlet tarafından sağlanan birçok vergi kolaylığı mevcut. İşte onlardan bazıları...

Haberin Devamı

Girişimcilere destek olmak ve ekonomiye katkı sağlayan iş modellerini teşvik etmek amacıyla devlet tarafından girişimcilere çeşitli oranlarda vergi kolaylıkları sağlanıyor. Özellikle kadın ve genç girişimciler için önemli devlet teşvikleri uygulanıyor. Vergi kolaylıkları ile ekonomiyi canlandırmak ve inovatif iş fikirlerini hayata geçirmek amacıyla kar getiren iş fikirleri ve projelerine destek sağlayan devlet ayrıca hibe destek şartlarını da iyileştirdi. Önümüzdeki sene devlet tarafından girişimcilere sağlanacak olan yeni vergi muafiyetleri de söz konusu.

İŞTE GİRİŞİMCİLERE SAĞLANAN VERGİ KOLAYLIKLARI:

Devletin sunduğu vergi kolaylıkları kadınların çalışma hayatında daha aktif şekilde yer alması ve kadınlara girişimci sıfatı kazandırılması amacıyla uygulanmaya başladı. Devlet tarafından belirli oranlarda sağlanan hibeler kadınlar için vergi ödeme zorunluluğunu ortadan kaldırarak iş hayatına atılmalarına zemin hazırladı. KOSGEB programları dahilinde kadınlara belirli oranlarda hibe desteği ve vergi indirimleri uygulanıyor. Ayrıca kadınların kendi el işi üretim yaptıkları çeşitli eşya ve objelerden de vergi muafiyeti sağlanması da gündemde. Kadınların iş gücüne katıldığı ekonomi böylece daha güçlü hale geliyor.

Haberin Devamı

Girişimcilere sağlanan vergi kolaylıklarını biliyor musunuz

Genç girişimciler de devletin sağladığı vergi kolaylıklarından yararlanıyor. Bu yılın ilk aylarında TBMM Genel Kurulu'nda onaylanan ve yasalaşan taslağa göre 29 yaşın altında ve ilk defa kendi işini kuracak olan gençlere devlet tarafından çeşitli vergi kolaylıkları sağlanıyor. Taslağa göre gençlere vergi muafiyetleri arasında 3 vergi dönemine kadar muafiyet maddesi yer alıyor. Böylece genç yaşta kendi işinin sahibi olmak isteyen pek çok girişimci devletin sağladığı bu avantajlarla daha hızlı bir şekilde ekonomiye katkı sağlıyor.

Gelir vergisi muafiyeti ilk kez iş kuranların 3 yıl boyunca elde ettikleri kazancın 75 bin liralık kısmına uygulanıyor. Gelirin 75 bin lirayı geçmesi durumunda kazancın 75 bin liralık kısmına uygulanan vergi muafiyeti gençlere kendi işlerini kurmalarını ve inovatif iş projelerine yönelmeleri konusunda cesaret veriyor.

Haberin Devamı

Gençlere uygulanan bu vergi muafiyeti şartları arasında iş devri yoluyla işini kuracak olan gençlerin iş yerini üçüncü dereceye kadar yakın birinden devir almamış olması gerekiyor. Ayrıca 3 dönem vergi muafiyetine hak kazanan girişimcilerin bu dönemler boyunca sahte evrak düzenlememiş olması da şart.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!