Dijital girişimciler için heyecan veren 4 şehir

Güncelleme Tarihi:

Dijital girişimciler için heyecan veren 4 şehir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2017 11:00

Kendinize yeni bir deneyim kazandırmak istiyorsanız soluğu dünyanın farklı şehirlerinde alarak hem vizyonunuzu geliştirebilir hem de kültürel zenginliklerin farkına varabilirsiniz.

Haberin Devamı

Tüm dünyanın giderek dijitale doğru kaydığı son yıllarda dijital girişimcilerin sayısında da gözle görülür bir artış görülüyor. Dijital girişimciler freelance olarak pek çok alanda teknolojinin değişimi ile kendilerine farklı kariyer alanları çiziyor. Kişisel asistanlıktan blogger'lığa, organizasyon yapmaktan mobil alışveriş sistemlerini yönetmeye kadar pek çok alanda dijital girişimcilik altın çağını yaşıyor.

Dijital girişimciler mekandan bağımsız olarak çalıştığı için internet altyapısı gelişmiş, sosyal ve kültürel çeşitliliğe sahip ve yaşam maliyetlerinin daha kolay ve düşük olduğu yerler dijital girişimcilere farklı hayat deneyimleri sunabiliyor. Kendilerine yeni bir deneyim kazandırmak isteyen kişiler soluğu dünyanın farklı şehirlerinde alarak hem vizyonlarını geliştiriyor hem de kültürel zenginliklerin farkına varıyor.

Haberin Devamı

Peki dijital girişimcileri en çok heyecanlandıran şehirler hangileri?

1. Bali - Endonezya

Bali hem iş hem de eğlence anlamında en uygun yerler arasında. Endonezya'nın bu görkemli merkezi dijital girişimcilere sağlam bir internet altyapısı ve ortak çalışma alanları sunarak bu dijital göçü daha da cazip hale getiriyor. Yaşam standartlarının uygun maliyette olması ve sosyal aktivitelerin fazlalığı dijital girişimcileri Bali'ye çeken nedenler arasında. Sağlıklı beslenme ve egzersiz ritüellerinin uygulanabildiği ve ayda 750 dolara rahat bir yaşam sürülen bu ada dijital girişimcilerin en gözde noktası.

Dijital girişimciler için heyecan veren 4 şehir

2. Berlin - Almanya

Girişimcilik konusunda dünya üzerindeki en iddialı şehirlerden biri olan Berlin, dijital girişimcilerin buluşma noktalarından biri. İyi internet altyapısı ve sosyal hayatın zenginliği Berlin'i diğer Avrupa şehirlerinden farklı kılan noktalar arasında. Kendine özgü kültürü ve özgür ortamı ile Berlin öne çıkan dijital merkezler arasında.

3. San Diego - ABD

Dijital girişimcilerin yoğun olarak yaşadığı ve Silikon Vadisi'ne yakınlığı ile de bilinen San Diego rahat yaşam standartları ve yılın her günü güneş alan ılıman iklimi ile dünya üzerinde pek çok girişimcinin hayallerini süsleyen bir şehir. Dijital girişimcilerin kolaylıkla bir araya geldiği ve farklı projelere imza attığı bu şehirde her anı dolu dolu yaşamak mümkün.

Haberin Devamı

4. Lizbon - Portekiz

Hızlı internet altyapısı ve rahat çalışma alanlarıyla dijital girişimcilerin dikkatini çeken şehirlerden biri de Lizbon. Düşük yaşam giderleri ve renkli şehir manzarasının yanında yaratıcı fikirleri olan insanlarla buluşma şansı da bu şehri cazip kılan etkenler arasında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!